GENEL

Dar Gelirli Vatandaşlara Uygun Fiyatlı 150 Bin Konut İnşa Edilecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu Başvurular Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini vatandaşlarla paylaştı.

Tüm Türkiye genelinde, 81 ilde 150 bin sosyal konut inşa edilecek. TOKİ öncülüğünde devlet destekli olarak yapılacak sosyal konutlar dar gelirli ailelere uygun fiyatlarla satışa sunulacak. İnşaat sektörünü de canlandırması beklenen 150 bin konutluk dev sosyal konut projesinin detayları bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşıldı. Vatandaşlar da şimdi merakla araştırmalara başladı. 81 ilde 150 bin konut için başvurular başladı mı? 150 bin sosyal konut proje başvuruları ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle…

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Tüm Türkiye genelinde, 81 ilde toplamda 150 bin sosyal konut inşa edilecek. Son dönemde Koronavirüs pandemisi, Rusya-Ukrayna savaşı, küresel enflasyon sorunu ve ülkemizde yaşanan ekonomik kur dengesizlikleri nedeniyle konut fiyatları almış başını gidiyordu. Devletten konut seferberliği müjdesi geldi! Olağanüstü şekilde artış gösteren ev ve arsa fiyatlarına karşı Devlet 150 bin sosyal konut üretecek! 15 yıla kadar vade ile satılacak sosyal konutlar dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak. Müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak dev müjdenin tüm detayları haberimizin devamında sizlerle…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Başvurular Başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam gerçekleştirilen basın toplantısında “Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız.” ifadesini kullandı.

Sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarını Kabine toplantısı sonrası yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacağını ve hazine arazilerinin vatandaşlara açılacağını duyurdu. Yapılan sosyal ev ve arsalar 15 yıla kadar vade seçeneğiyle satışa çıkarılacak.

Daha önce konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İklim, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da projenin yaşayan bir proje olarak yapılacağını ve ihtiyaca göre 150 bin konuttan daha fazla konut inşa edileceğini duyurmuştu.

Proje için başvurular henüz başlamadı ancak başvuru takvimi ile ilgili tüm detayları bu sayfadan sizlerle paylaşacağız.

Kimler Sosyal Konut Alabilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde TOKİ eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL’den fazla olmayacak. Bu rakam İstanbul için 11 bin 500 TL olarak uygulanacak.

Başa dön tuşu