GENEL

Abdurrahman Dilipak Yeni Akit’ten neden ayrıldı? Abdurrahman Dilipak Yeni Akit’ten kovuldu mu?

Özellikle son dönemlerde koronavirüs aşıları ve Ak Parti ile ilgili yaptığı eleştirilerle sık sık gündem olan Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde Akit TV'deki programına seyirciden gelen tepkiler üzerine son verilen Dilipak, 30 yıldır köşe yazarlığı yaptığı Yeni Akit gazetesindeki görevinden de ayrıldığını duyurdu.

30 yıldan bu yana Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yapan Abdurrahman Dilipak’ın, Geçtiğimiz günlerde Akit TV’deki programı gelen tepki nedeniyle yayından kaldırılmıştı. Abdurrahman Dilipak Bu karar üzerine Yeni Akit gazetesinde yazdığı yazılara da son verme kararı aldı. Dilipak, Ayrılık kararını da yine bir köşe yazısı ile duyurdu. “Şimdi veda vaktidir” Başlıklı köşe yazısı bugün yayınlanan Abdurrahman Dilipak, Geçtiğimiz günlerde “AKP’nin papatyaları” çok tepki çekmişti.

Akit TV’den gönderilince köşe yazılarını da bıraktı

Abdurrahman Dilipak şimdi veda zamanı isimli köşe yazısında Ayrılık sebeplerini tek tek sıraladı. 30 yıl önce Akit gazetesinde bir telefonla işe başladığını belirten Abdurrahman Dilipak, “- 30 yıl sonra, Akit Tv’deki Bülent Deniz’le birlikte sunduğumuz “Derin Gerçekler” programının benim eleştirilerime izleyicilerden olumsuz tepkiler geldiği ve yanlış anlamalara sebeb olduğu gerekçesi ile  bu şartlarda televizyonda haftada bir yayınlanan programın devam etmesinin mümkün olmadığı haberinin verildiği bir telefon sonucu Akit TV’den ayrılıyorum..” ifadelerini kullandı.

İşte Abdurrahman Dilipak’ın son köşe yazısı

Akit TV’deki programına son verilmesi sonrasında gazeteyi de bırakma kararı aldığını belirten Abdurrahman Dilipak ın bugünkü son köşe yazısı şöyle oldu; “Gazetede yazıların devam etmesi konusunda da, aynı görüş, üslub ve ifadelerin yazımda da olduğu bunun aynı şekilde sorun oluşturabileceği için ve kalemle ekran arasında benim açımdan bir fark olmadığından, gazetenin bu yönde bir talebi olmadığı halde, kendim, yazılarımı sonlandırma kararı aldım.

Kulağı olana söyleyecek sözlerim var daha

– 73’de Milli Gazete, 93 Akit Media, dünden bugüne 20+30 yıl = yarım asırlık bir serüven…

– Ayaktayım ve yürümeye devam ediyorum. Kulağı olanlara söyleyecek sözlerim var daha. Sözü olanlara verecek kulağım var. Hak namına halk için ne yapabileceksem buralardayım.

– Dünya iki kapılı bir handır.. Ben zaten ömrümün son baharında bir faniyim. Dileğim Allah’ın rızasının tecellisinin vesilesi olmaktır.. Dolu dolu bir hayat yaşadım. Yaşadığım zamanın şahidi oldum. elhamdülillah. Hak yolunda birlikte olduğum kardeşlerimden Allah razı olsun.

Hakkın ve halkın gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olmaya çalıştım. Ben Rabbimden razıyım, yeter ki Rabbim benden razı olsun.

Bugüne kadar Akit Medya grubunda birlikte çalıştığım kardeşlerim, yazar arkadaşlarım ve siz okurlarımdan helallik diliyorum. Sürç-i lisan ettimse affola. Kime haksız bir şekilde, zerre-i miktar zarar verdimse, Allah’tan bağışlanma ve o kişilerden özür diliyorum. Ben abd-iaciz bir kulum ve kusursuz insan da olmaz, biliyorum”

Başa dön tuşu