YAŞAM

Güneşe maruz kalmak koyu dudaklara neden olabilir mi? İşte dudak bakımı için ipuçları

Dudaklarınızdaki cilt, vücudunuzun geri kalanındaki cilde göre daha hassastır. Sonuç olarak, güneşe maruz kalmanın yanı sıra çatlamaya ve çatlamaya karşı hassastır.

Dudak pigmentasyonu birçok kadının ortak sorunudur ve güneş dudaklarımızın koyulaşmasında önemli bir rol oynar. Güneşe aşırı maruz kalmak ve SPF dudak balsamı kullanmamak, koyu dudakların en yaygın nedenlerinden ikisidir. “Dudaklarda fazla melanin üretimi dudakta koyulaşmaya neden olur. Dudaklarımızı güneşe maruz bıraktığımızda UVA ve UVB ışınları cildimizi etkiler. Dudaklarda melanin üretimini uyarır ve bunun sonucunda dudaklarımız giderek koyulaşır” diyor. Dr Alekya Singapore, Dermatolog ve Kozmetolog, The Skin Sense, Skin and Hair Clinics Kurucusu, dudakların koyulaşmasına yardımcı olabilecek bazı basit ipuçları olduğuna inanıyor. Bazı basit dudak bakımı ipuçlarını paylaşan Dr Alekya, “Yapmanız gereken tek şey dudak cilt bakımı rejiminize biraz zaman ayırmak ve şimdiye kadarki en pembe ve en yumuşak dudaklara sahip olma yolunda olacaksınız” diye ekliyor.

Dudaklarımız da güneşten korunma gerektirir. Yüzümüze düzenli olarak güneş kremi sürerken dudaklarımız sıklıkla gözden kaçıyor. Dudaklarınıza en az 30 SPF’li bir dudak balsamı uygulayın. Dudakların cilt ile temasını engeller. Dudak kremini her 2 saatte bir veya dudaklarınız kuru ve çatlamış hissettiğinizde tekrar uygulayın.

Nemlendirme Anahtardır

Kuru dudaklar hızla kararma eğilimindedir. İyi beslenmiş ve nemlendirilmiş dudaklar ise cildiniz için bir bariyer görevi görür. Güneşin zararlı ışınları dudaklarınızın cildine zarar verebilir ve bu kuru cilt lekelerine yapışabilir. Sonuç olarak gün içinde güneş koruyucu bir dudak balmı kullanmanız gerekirken, geceleri daima nemlendirici bir dudak balmı kullanmalısınız. Dudaklar gece kendini iyileştirir ve onarır. Sonuç olarak, E vitamini, badem yağı, kakao yağı veya karite yağı içeren bir dudak kremi arayın. Bu bileşenler yüksek nem içeriğine sahiptir ve gece boyunca dudaklarınızı onarmak için harika bir iş çıkarır. Daha iyi ve daha hızlı sonuçlar için haftada bir dudak maskesi de kullanabilirsiniz.

Dudaklarınızı Eksfoliye Edin

Dudaklarınızın üzerinde biriken ölü deri hücrelerini çıkarmak için peeling gereklidir. Cildimizin üst tabakası, güneşe maruz kalma, dudak balsamı ve dudaklarımızdaki ruj kalıntılarının bir sonucu olarak kir ve kirecin üreme alanı haline gelir. Dudakları daha da koyulaştırıyor. Haftada bir kez, basit bir ev yapımı eksfoliyatör ile dudaklarınıza peeling yapın. 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı şeker ve birkaç damla limon suyu Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve şeker parçacığı eriyene kadar ovalayın. Nazik olun çünkü dudaklarınız oldukça hassastır ve üzerlerinde mikro gözyaşlarına neden olmak istemezsiniz. Ovayı suyla çıkardıktan sonra yatıştırıcı bir dudak kremi uygulayın.

Pancar Dudak Maskesi

Pancar, dudakları daha pembe ve daha yumuşak yapma yetenekleriyle bilinir. Antioksidan bakımından yüksek olan pancar, dudakların rengini açmaya ve pigmentasyonu gidermeye yardımcı olur. Haftada bir kez dudaklarınıza pancar maskesi uygulayın ve gözle görülür sonuçlara şaşıracaksınız. İki pancar dilimini ortadan ikiye kesin ve ince ince doğrayın. Süt veya taze krema ekledikten sonra bu macunu dudaklarınıza uygulayın. Eklenen nem için bal bile ekleyebilirsiniz. 20 dakika sonra maskeyi ılık suyla çıkarın.

Başa dön tuşu