ÜNİVERSİTE

Eğitim Gören Bangladeşli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, dünya üniversitesi olma hedefinde kararlılıkla ilerleyen Çukurova Üniversitesinde YÖK burslularının yanı sıra Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) bursları ve kendi imkânları ile eğitim gören Bangladeşli öğrencilerle bir araya geldi.

 

Çukurova Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamında seçilen pilot üniversiteden biri olma özelliğine sahip. Dünyaya açılmayı ve ilk 500 Üniversite arasına yeni Türk üniversiteleri girdirmeyi hedefleyen YÖK, bu amaçla ‘Yükseköğretime Erişim, Kalite ve Kurumsal Kapasite’ adı altında üç ana temadan oluşan ve beş yılı kapsayan ‘2018-2022 Yükseköğretimde Uluslararasılaşmada Strateji Belgesi’ hazırladı. Proje kapsamında, aralarında Çukurova Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 devlet Üniversitesi ‘pilot üniversite’ olarak belirlendi.

Bu kapsamda Bangladeş ve Pakistan uyruklu öğrenciler, YÖK’ün yanı sıra Yurtdışı Türkler Başkanlığı bursları ve kendi imkânları ile Çukurova Üniversitesinde uluslararası öğrenci statüsünde eğitim görüyor.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Bangladeşli Öğrencilerle Tanıştı

Göreve geldiği günden itibaren eğitim ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Üniversite markasını taşımayı hedefleyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesinde öğrenim gören Bangladeşli öğrencilerle Senato Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev’in de katıldığı toplantıda Prof. Dr. Tuncel, tek tek öğrencilerle tanışarak sohbet etti.

 

Ziyaret, Bangladeşli öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür plaketi takdim etmesi ve anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Başa dön tuşu