GENEL

AK Parti il başkanının karakol ziyaretini törenle karşılayan komutan görevden alındı

Tunceli valiliği, sosyal medyanın gündemine oturan olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Valilik tarafından AK Parti İl Başkanı Sercan Özaydın’ın bir Jandarma karakolunu ziyareti sırasında tören kıtası ile karşılandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Gelen son bilgilere göre ise karakol komutanı görevden alındı.

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde meydana gelen olayda, AK Parti İl Başkanı Sercan Özaydın yanında Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile birlikte karakola ziyarette bulundu. Ancak karakolda bulunan askerlerin ziyaret sırasında AK Parti il başkanını tören kıtası ile karşıladı öne sürüldü ve o görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medyaya yansıyan ve tepki çeken görüntülere ilişkin Tunceli Valiliği’nden bir son dakika açıklaması geldi. Valilik, Çemişgezek ilçesi gedikler jandarma karakolunda yaşandığı iddia edilen olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

KARAKOL KOMUTANININ GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi gedikler Karakolu’nda yaşanan olayla ilgili CHP Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu da bir açıklama yaptı. Askeri yetkililer ve Vali ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten milletvekili, karakol komutanının görevden alındığını söyledi. CHP Tunceli milletvekili Polat Şaroğlu, açıklamasının devamında ise görüntülerin medyaya düşmesine tepki olarak sosyal medya kullanıcılarının çok sayıda paylaşım yaptığını dile getirdi. Bir siyasetçi olarak bu durumu Tasvip etmediğini belirten Şaroğlu, dün geceden beri hem Tunceli Valisi hem de askeri yetkililerle uzun görüşmeler yaptığını ifade etti.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

Tunceli valiliği de bugün konu hakkında bir açıklama yayınlayarak soruşturma başlatıldığını doğruladı. Karakol komutanının görevden alınıp alınmadığı konusunda valilikten şu anda bir açıklama yapılmadı.

Başa dön tuşu