GENEL

Özgür Demirtaş ‘Delilik’ yorumuyla faiz kararını eleştirdi

Merkez Bankası’nın faiz kararı Türkiye’nin gündemine oturdu. Ağustos ayında bir sürpriz yapan ve sabit bırakması beklenirken faizi düşüren Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili Özgür Demirtaş’tan çok konuşulan bir çıkış geldi. Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından ekonomist Özgür Demirtaş’tan eleştiri geldi.

Merkez Bankası’nın faiz kararı Türkiye’nin gündemine oturdu. Ağustos ayında bir sürpriz yapan ve sabit bırakması beklenirken faizi düşüren Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili Özgür Demirtaş’tan çok konuşulan bir çıkış geldi. Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından ekonomist Özgür Demirtaş’tan eleştiri geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararının ardından dolar hareketlendi ve 18 TL’yi aştı. Merkez’in faiz indirimi sonrasında durum değerlendirmesi yapan ekonomist Özgür Demirtaş, ‘Delilik’ yorumuyla faiz indirimini eleştirdi. İşte ekonomist Özgür Demirtaş’ın Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili gündem olan o yorumu…

ÖZGÜR DEMİRTAŞ’TAN FAİZ KARARI İLE İLGİLİ İLK YORUM

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2022 yılının sekizinci faiz kararını bugün açıkladı. Piyasaların beklentisi faizin sabit tutulması yönünde olurken Merkez’den sürpriz bir hamle geldi ve faiz 100 baz puan düşürülerek yüzde 14’ten yüzde 13’e çekildi. Merkez Bankası’nın bu sürpriz kararı sonrasında dolar hareketlendi ve 18 TL seviyesini aştı. Merkez Bankası’nın faiz kararı ile ilgili yorumda bulunan ekonomist Özgür Demirtaş ise ‘Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar beklemektir.’ sözleriyle kararı eleştirdi.

DAHA ÖNCEKİ İNDİRİMLER ENFLASYONU TETİKLEMİŞTİ

TCMB, geçtiğimiz yıl Eylül-Aralık döneminde faizi yüzde 19’dan yüzde 14’e düşürmüştü. Merkez’in bu kararının ardından dolar kuru hareketlenmiş ve yükselişe geçmişti. Resmi tüketici enflasyonu ise yüzde 19’dan 80’e fırlamıştı. 2022 yılında ise yapılan tüm toplantılarda faiz indirim kararı alınmamış ve faiz sabit tutulmuştu. Merkez Bankası, 2022 yılının sekizinci toplantısında bu yıl içerisinde ilk kez faizi sabit tutmadı ve indirim kararı aldı.

Başa dön tuşu