GENEL

Putin’in aracına bombalı saldırı düzenlendiği bildiriliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aracına bombalı saldırı düzenlendiği iddiası dünya basınının gündemine bomba gibi düştü. İsmi açıklanmayan Kremlin yetkilisinin açıklamasına dayandırılan söz konusu suikast iddiaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin’in aracının sol ön tekerleği hedef alındı. Hedef alınan araçtan dumanlar yükseldiği ve saldırı anında Putin’in olay yerinden alınarak başka bir yere götürüldüğü öne sürüldü.

Putin’e suikast düzenlendiği iddiası dünya basınında. Dünyanın gözünü çevirdiği suikast olayıyla ilgili meraklı araştırmalar sürerken suikast iddiasının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı da merakla araştırılıyor. Suikast iddiası sosyal medyanın da gündemine yerleşirken Kremlin’den henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. İngiliz gazetesinde yer alan haberde ise bir Kremlin yetkilisi tarafından yapılan açıklama kapsamında Putin’in aracının sol ön tekerleğinin hedef alındığı ve araçtan dumanlar yükseldiği bilgilerine yer verildi.

ARACI HEDEF ALINDI

İngiliz gazetesi The Sun, bir Kremlin yetkilisinden yapılan açıklamaya dayanarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e suikast düzenlendiğini iddia etti. Putin’in aracının hedef alındığı ve aracın sol ön tekerleğine saldırı olduğu, saldırı anında araçtan dumanlar yükseldiği öne sürüldü. Putin’in olay yerinden alınarak başka bir yere götürüldüğü de iddialar arasında yer aldı.

GİZLİ BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ İDDİASI

Putin’e suikast iddiası dünya gündeminde yerini korurken sosyal medyada da bu olay konuşuluyor. Suikast ile ilgili iddiaların devamında saldırı anında Putin’in zarar görmediği ve güvenli bir yere götürüldüğü bilgisine yer verildi. Çok sayıda tutuklama olduğuna dair iddialar da gündeme gelirken Putin’in hareketleri hakkında gizli bilgilerin ele geçirildiği öne sürüldü. Bu iddialar üzerine bazı korumaların ortadan kaybolduğuna dair iddialar da gündeme geldi.

DUGİNA SUİKASTINA BENZETİLDİ

İngiliz basınında geniş yer bulan suikast iddiasıyla ilgili yorumlar gelmeye devam ederken suikast girişiminin detayları hakkında bilgilere de yer verildi. İddiaya göre Rus yetkililer, Putin’e yönelik suikast girişimini Dugin’in kızı Dugina’nın suikastına benzetti. Rus yetkililerin tüm bu olaylar arasında bağlantı kurduğu iddialarına da yer verildi.

Başa dön tuşu