GENEL

Ekrem İmamoğlu İSKİ tarafından çekilen bu kareye isyan etti

İstanbul için yapılan sağanak yağış öncesi İBB ekipleri teyakkuza geçti. Ekiplerin çalışmasını AKOM’dan takip eden İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şikayetçi olduğu bir durumu kamuoyunun bilgisine sundu. İSKİ ekipleri tarafından çekilen bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, çimentolu suların yağmur suyu kanallarına bırakılmasına isyan etti.

İstanbul için yapılan sağanak yağış öncesi İBB ekipleri teyakkuza geçti. Ekiplerin çalışmasını AKOM’dan takip eden İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şikayetçi olduğu bir durumu kamuoyunun bilgisine sundu. İSKİ ekipleri tarafından çekilen bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, çimentolu suların yağmur suyu kanallarına bırakılmasına isyan etti. İSKİ ekiplerinin çektiği fotoğraf karesini sosyal medya hesabından paylaşan ve çimentolu suların yağmur suyu kanallarına bırakılmasına isyan eden İmamoğlu, ‘İşgüzarlık bu, yapmayın’ ifadelerine yer verdi. Sabah saatlerinden itibaren AKOM’a giden İmamoğlu, ekiplerin çalışmasını buradan takip etti. Daha sonra kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan İBB Başkanı, sahada olan personel sayısı ve yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi aktardı. İşte detaylar…

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İstanbul için turuncu kodlu uyarı yapıldı ve kentte şiddetli yağış etkili olacağı uyarıları peş peşe geldi. Yapılan uyarılardan sonra İBB ekipleri teyakkuza geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sabah saatlerinden itibaren AKOM’a giderek ekiplerin çalışmasını buradan takip etti. Kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan İmamoğlu, ‘Süreç devam ediyor. Bu konuda hem AFAD’ın hem de AKOM olarak bizlerin yaptığı yağmur uyarısıyla beraber kurumumuz, bu hafta başından beri teyakkuzda. Kurumumuz, süreçle ilgili tedbirlerini rutinin dışına çıkartarak arttırmış durumda ve yoğun bir çalışma içerisinde. Şu anda bütün ilgili kurumlarımızın yöneticileri burada. Kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Bin 831 araç-ekipmanla birlikte vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara karşı hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.’ ifadelerine yer verdi.

‘YAPMAYIN’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım da dikkat çekti. İSKİ ekipleri tarafından Silivri’de çekilen bir fotoğraf karesini paylaşan İmamoğlu, ‘Bazı işgüzarlar beton mikserlerinin temizliğini yapıyor, çimentolu suları yağmur suyu kanallarına bırakıyor. Sonra beton donuyor, kanal tıkanıyor, evleri ve işyerlerini su basıyor. YAPMAYIN.’ notunu düştü.

Başa dön tuşu