ÜNİVERSİTE

Hukuk Fakültesi Öğrencilerine Ara buluculuk Eğitimi Verildi.

Çukurova Üniversitesi adına Hukuk Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili ve Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki seminerde Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Tetkik Hâkimi Umut İlhan Durmuşoğlu, arabuluculuğun tanımını tarafların kendilerine en uygun çözümü bulması olarak yaparak toplumsal barışa hizmet edeceğini söyledi.  

 

“Toplam Arabulucu Sayısı 3 Bin 314.”

Türkiye’de şu anda 3 bin 314 arabulucu olduğunu bildiren Tetkik Hâkimi Durmuşoğlu, 81 ilin 65’inde arabulucu bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 11 bin arabulucu olmasını hedeflediklerini ifade eden Durmuşoğlu arabuluculukla ilgili şu istatistikleri verdi;

“5 bin 289 vakada arabuluculuk denendi ve 5 bin 46’sında anlaşma ile sonuçlandı. Vatandaşlarımız konuşup iletişim kurduğunda başarılı oluyor. Yüzde 95 oranında arabuluculuk başarılı oldu. Vatandaşlar uyuşmazlıklarına çözüm buldular. Birçok alanda yaşanan uyuşmazlıkların yüzde 80’i işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıklardan oluşuyor.”

 

“400 Binin Üzerindeki İşçi ve İşveren Uyuşmazlığını Arabulucular Çözecek.”

İşveren ve işçiler arasındaki uyuşmazlıkların sayısının çok olmasından dolayı tarafların dava yoluna gitmeden arabulucuya başvurmasıyla ilgili yasa teklifinin hazırlandığını belirten Tetkik Hâkimi Durmuşoğlu, 400 binin üzerinde bu kapsamda bekleyen dosya olduğunu ve arabulucularla bunların çözüme kavuşmasını beklediklerini söyledi.  

 

ÇÜ Hukuk Öğrencileri Adana Adliyesinde Vatandaşlara Arabuluculuğu Anlatacak.

Daha sonra Adalet Bakanlığı’ndan gelen Tetkik Hâkimi Sumru Okayer ve Avukat Şamil Demir tarafından arabuluculuk konusunda öğrencilere eğitim verildi. Eğitim alan gönüllü hukuk öğrencileri daha sonra Adana Adliyesinde vatandaşlara arabuluculuk hakkında bilgiler verecek.

               

Başa dön tuşu