GENEL

CHP üyeliğinden geçici olarak çıkarılan Tanju Özcan’dan ilk açıklama

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, patisinin disiplin kurulu kararınca 1 yıl süreyle CHP üyeliğinden çıkarıldı. Tanju Özcan’ın CHP üyeliğinden çıkarılmasına yönelik karar sosyal medyanın gündemine otururken hakkındaki kararın hukuki değil siyasi olduğunu söyleyen Özcan’dan ilk değerlendirmeler geldi. Özellikle Atatük ve Türk milliyetçisi yorumu çok konuşuldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan hakkında karar vermek için bugün ikinci kez toplandı. Bugünkü toplantının ardından karar verildi ve Tanju Özcan, 1 yıl süreyle CHP üyeliğinden geçici olarak çıkarıldı. TV100 ekranlarında hakkındaki kararı değerlendiren Bolu Belediye Başkanı, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

GEÇİCİ OLARAK CHP ÜYELİĞİNDEN ÇIKARILDI

Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Haziran ayında oy birliğiyle alınan kararla kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce yazılı savunmasını vermişti ve yapılan ilk toplantıda Özcan hakkında karar varılamamıştı. Bugün ikinci toplantı gerçekleştirildi ve Tanju Özcan hakkında 1 yıl boyunca CHP üyeliğinden çıkarılması kararı alındı. Bu karar kapsamında Özcan, geçici olarak CHP üyeliğinden çıkarıldı.

TANJU ÖZCAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Hakkındaki kararı TV100 ekranlarında değerlendiren ve ilk açıklamalarını canlı yayında yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Son ana kadar doğruyu görüp böyle bir karar vermemeleri yönünde beklenti içinde olduğunu belirten Özcan, ‘Burada verilen bir siyasi karardır. Onlar siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. CHP, Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzgünüm. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi.’ dedi.

Başa dön tuşu