ÜNİVERSİTE

ÇÜ Uluslararası Sağlık ve Çevre Kongresine Ev Sahipliği Yaptı.

Mithat Özsan Amfis’inde gerçekleştirilen Kongrenin Başkanlığını Çukurova Üniversitesi Abdi Sütçü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mesut Başıbüyük yaptı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Çevre ve Sağlık Tartışıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Başkanı Prof. Dr. Neslihan Boyan, dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı olarak iklim değişikliklerinin ve hızlı nüfus artışlarının, bilinçsizce doğaya atılan atıkların, sağlıksız kentleşmenin; hava, su, toprak kirliliğine yol açtığını ve doğal hayatı tehdit ettiğini herkesin bildiğini belirterek, bu toplantıda çevreyi tehdit eden kirliliklerin insan ve çevre sağlığıyla olan tüm boyutlarını tartıştıklarını söyledi. 

 

“Çevresel Problemler Çok Ciddi Sağlık Problemlerini de Tetikliyor.”

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ise, çevre ve sağlık konularının teknik olarak birbiri ile çok yakın olduğunu belirterek birçok farklı branşta akademisyenin bu kongrede bir araya geldiğini söyledi. İklim değişikliği konusunda farkındalığın yaratılması gerektiğine inandığını belirten Prof. Dr. Başıbüyük, “Çevresel problemler arkasından gelen çok ciddi sağlık problemlerini de tetikliyor.” dedi.

 

“Multidisipliner Çalışmalar Çok Önemli.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da, insan vücudunun sağlıklı olması için çevreyle uyumlu yaşaması gerektiğini belirterek, “Çevreye ne kadar saygı gösterirsek çevrenin de kendi hayatını o kadar saygılı karşılaması söz konusu olacak. Bu multidisipliner çalışmalar çok önemli.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademisyenleri ve öğrencilerinin müzik dinletinsin ardından TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Pala “Günümüzde Gıda Üretiminde Riskler” konulu açılış sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra bilimsel oturumlar tamamlanarak kongre anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

Başa dön tuşu