SPOR

Adana’da Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin tarihi belli oldu

Adana'da her yıl düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri bu yıl 537. kez yapılacak. Geleneksel Kızıldağ karakucak güreşleri için tarih açıklandı.

Adana’da Bu yıl 537. kez yapılacak olan geleneksel Kızıldağ karakucak güreşlerinin tarihi ve yeri belirlendi. Karaisalı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan güreşler ile ilgili olarak belediye başkanı Saadettin Aslan bir kafede basın toplantısı düzenledi.

26 28 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 26 28 Ağustos tarihleri arasında Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenecek olan 537. geleneksel Kızıldağ karakucak güreşleri ile ilgili bilgi verdi. Türkiye’nin en eski güreş organizasyonlarından birinin yeniden düzenleneceğini belirten Aslan, Güreşlere Cumhur ittifakı belediyelerinin katkı sağladığını söyledi. Aslan açıklamasının devamında ise “Bu yıl 800 civarı güreşçi bekleniyor. En az 35 başpehlivan da katılacak. Bunlar milli güreşçilerimiz. Güreşimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olarak 3 kategoride olacak. Başpehlivanlık ödülümüz 17 bin lira, toplam ödülümüz 107 bin lira olacak. İnşallah güzel bir organizasyon olur.” dedi.

Ayrıca organizasyon kapsamında çeşitli sanatçıların konserleri de olacak.

Başa dön tuşu