GENEL

MANDACILAR ASLA BAŞARAMAYACAKLAR

Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanları, “Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılında Sivas Kongresi Uluslararası Hukuk Kurultayı ve Sempozyumu”na katıldı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, avukatların sorunlarının çözümünü öncelediği için Feyzioğlu ve yönetimine teşekkür etti. Feyzioğlu da, “Bugün 21. Yüzyılın mandacıları var mıdır? Bugün emperyalistlerin hayranları var mıdır? Bugün emperyalistlerin söylemlerini ilericilik adına tekrarlayanlar var mıdır? Vardır. Asla başaramayacaklar” dedi.

Feyzioğlu, beraberindeki TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Asude Şenol, Av. Hüseyin Özbek, Av. Filiz Saraç, TBB Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile birlikte Sivas’a geldi. 

TÜRK-AV ÜYELERİ DE SİVAS’TA

Ayrıca olağan 3. Genel Kurul toplantısı için Ankara’ya gelen TÜRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliği) üyesi ülkelerin başkan ve temsilcileri de Sivas Kongresi’nin 100. Yılı’nda Sivas’a geldi.

BAŞSAVCIYI ZİYARET ETTİ, AVUKATLARLA SOHBET ETTİ

Feyzioğlu ilk olarak Sivas Adliyesi’ne gitti ve Sivas Barosu Başkanı Av. Hacı Yılmaz Demir ile birlikte baroya kayıtlı avukatlarla bir süre sohbet etti. Feyzioğlu buradan Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçerek, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya ve Adli Yargı Adalet Komisyonu üyesi Hâkim Halim Aslan’la bir süre görüştü. 

FEYZİOĞLU, BARO BAŞKANLARI VE TÜRK-AV ÜYELERİNDEN SİVAS VALİSİ’NE ANLAMLI ZİYARET

Bu arada İç Anadolu Baro Başkanları da heyete katıldı. Feyzioğlu, beraberindeki baro başkanları ve TÜRK-AV üyeleriyle birlikte Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından heyet sempozyuma geçiş yaptı. Sempozyuma Vali Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu da katıldı.

SİVAS BELEDİYE BAŞKANI’NDAN FEYZİOĞLU’NA TAM DESTEK

Sivas Barosu Başkanı Av. Hacı Yılmaz Demir, konuşmasında, “Milli birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi. Demir, konuşmasını, “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözleriyle bitirdi. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, avukatların sorunlarının çözümünü öncelediği için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve yönetimine teşekkür etti. Bilgin, şunları söyledi:

“Bir hususun altını çizmek istiyorum. Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında görevini ifa eden avukatlarımızın sorunlarını görmemezlikten gelmek hayatın olağan akışına aykırıdır. Bugün avukatların sorunlarının çözümü noktasında birlik başkanı ve yönetiminin Yargı Reformu Strateji Belgesi’yle birlikte yargının sorunlarını öncelediği için sayın Feyzioğlu’na teşekkür ediyorum. Mesleğin sorunlarının çözümü uzlaşmak, konuşmak iradesi ve TBMM ile bunları konuşarak çözmenin baroların asli görevlerinden olduğuna inanıyorum. Barolar ve Türkiye Barolar Birliği bir meslek örgütü olarak mesleğin sorunlarını önceleyip çözüme kavuşturması gereklidir. Çok değerli barolar birliği başkanı ve baro başkanları da bunu öncelemişlerdir. Ben inanıyorum ki, 1 Ekim’den itibaren başlayacak Yargı Reformu Strateji Belgesi ile birlikte avukatların sorunlarının çözümü noktasında bir irade ortaya çıkacaktır. Ben bu vesileyle hem duruşundan dolayı hem çözüm odaklı yönetim anlayışından dolayı birlik başkanımıza teşekkür ediyorum.”

MANDACILAR ASLA BAŞARAMAYACAKLAR 

Feyzioğlu ise konuşmasına, sempozyuma katılan TÜRK-AV üyelerini tanıtarak başladı. Feyzioğlu şunları kaydetti:

“Vatan milli sınırlar içinde bir bütündür, bölünemez. Bu vatanı bugün bölmek isteyenler var mıdır? Vardır. Bugün bu vatanı bölmek isteyenler başarabilecekler midir? Asla başaramayacaklardır. Bugün 21. Yüzyılın mandacıları var mıdır? Teslim olmaya hazırlar. Bugün emperyalistlerin hayranları var mıdır? Bugün emperyalistlerin söylemlerini ilericilik adına tekrarlayanlar var mıdır? Vardır. Asla başaramayacaklar. Çünkü biz Sivas’ta bir söz verdik. Ya İstiklal Ya Ölüm dedik. Benim de Ya İstiklal Ya Ölüm dedikten sonra bir tek sözüm var. Mustafa Kemal Atatürk’ün anladığı anlamıyla. Ne mutlu Türküm diyene.”

 

Başa dön tuşu