BÜYÜKŞEHİR

“MİLLİ MARŞIMIZ MİLLİ VİCDANLARA EMANETTİR”

"TARİH TEKERRÜR EDİYOR"

Türk Milleti'nin var olma mücadelesinde İstiklal Marşı'nın önemini vurgulayan Başkan Sözlü, İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin manda ve himayeyi reddederek bağımsızlığı tercihinin kanıtı olduğunu ifade etti. Bugün tarihin adeta tekerrür ettiğini belirten Başkan Sözlü, "Kurtuluş Mücadelesi'nde orduları terhis edilen, cephaneleri dağıtılan, ağır bedeller ödeyerek istiklaline kavuşan büyük Türk Milleti, tarihte olduğu gibi bugün de içeride ve dışarıda birçok terör örgütüyle aynı anda mücadele etmekte, Türk vatanı uğruna ödenen bedeller bir kez daha aziz milletimize ödetilmeye çalışılmaktadır" dedi.

 

"MÜCADELE AZMİMİZİN KUDRETİ, MANEVİ GÜCÜMÜZ"

Türkiye'nin zorlu ve sancılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Sözlü, "İstiklal Marşı yalnızca bağımsızlığımızı anlatan, milli hassasiyetlerimizi aktaran, milli ruhumuzu yansıtan bir eser değil aynı zamanda Türk Milleti'nin gerektiğinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek başaramayacağı hiç bir şeyin olmadığının, milletimizin her bir ferdinin ortak bir idealde buluşabileceğinin kanıtıdır" dedi. İstiklal Marşı'nın her kelimesi, her mısrasının bağımsızlık inancı ve kararlığı ile  yazıldığını vurgulayan Başkan Sözlü, "Milli marşımız mücadele azmimizin kudreti, milletimizi tek yürek haline getirmiş manevi bir güçtür" dedi.

 

"MİLLİ MARŞIMIZ MİLLİ VİCDANLARA EMANETTİR"

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Türk Milleti'nin mandacı ve emperyalist güçlere karşı haykıran iradesi olduğunu söyleyen Başkan Sözlü, Akif'in İstiklal Marşı'nı Türk Milleti'ne hediye ettiğini, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek de milli marşımızı milli vicdanlara emanet ettiğini belirtti. Yayınladığı mesajın sonunda "Korkma ile başlayıp İstiklal ile biten milli marşımızın TBMM'de kabul edilişinin 96'ncı yıl dönümünü kutluyor, vatanın bağımsızlığı Türk Milleti'nin ilelebet var olması için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi, milli hafızalara istiklal şairi olarak kazınan Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıralarını saygıyla yad ediyorum" dedi.

Başa dön tuşu