GENEL

Okullarda maske takılacak mı 2022? Okullarda maske yasağı devam ediyor mu?

Okulların açılmasına çok az bir süre kalırken yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili en çok merak edilen konuların başında maske zorunluluğu geliyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında en önemli tedbirlerden biri olan maske takma zorunluluğu ülke genelinde kaldırılmıştı. Ancak okullarda maske takma zorunluluğunun devam edip etmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama gelmemişti. Okulların açılmasına günler kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan merak edilen konuyla ilgili açıklama geldi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını eğitimi de bir hayli etkiledi ve öğrenciler uzun bir süre okullarından uzak kaldı. Koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli tedbir olan maske kısıtlaması ülke genelinde kaldırılmıştı. Ancak okullarda maske kullanımının devam edip etmeyeceği hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler tarafından merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merak edilen maske konusu hakkında açıklama yaptı ve tüm soru işaretlerini giderdi.

OKULLARDA MASKE YASAĞI KALKTI MI?

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için geri sayım devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sadece sayılı günler kaldı. Hem öğrenciler hem de veliler yeni dönem için oldukça heyecanlı. Okulların açılmasına çok az bir süre kalırken velilerin en merak ettiği konuların başında maske kullanımı geliyor. Okullarda maske yasağının devam edip etmediği, öğrenciler ve öğretmenlerin maske takmaya devam edip etmeyeceği sorularına yanıt aranıyor. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yeni bir açıklama geldi.

OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu ve ‘Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler. Ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler.’ ifadelerine yer verdi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ AÇIKLAMASI

Son dönemde gündemde olan Maymun çiçeği virüsü ile ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, Maymun çiçeği vakalarının 12 olduğunu aktardı ve ‘Maymun çiçeğinin bizler için ne endemi ne de pandemi olmayacağını çok net ifade edebiliriz. Maymun çiçeği ancak çok yakın temasla, aynı ortamda uzun süre birlikte kalmakla bulaşabiliyor.’ dedi.

 

Başa dön tuşu