GENEL

Eczacılara Hukuki Sorumluluklarını anlatıldı

OLASI SORUNLAR ÖNLENMİŞ OLACAK

Adana Eczacı Odası(ADEO) Ecz.Ali Aysan Konferans Salonunda gerçekleştirilen SGK Başmüfettişi Leyla Kirazoğlu Salık, SGK Müfettiş Yardımcısı Ayşe Sena Çetin, Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Dr. Hasan Doğan ve Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Müdür Yardımcısı Ecz. Belma Demir’in yanı sıra çok sayıda eczacının katıldığı  bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Eczacılar olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme yaparak, Türkiye nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet vermekteyiz. Sağlık hizmeti verirken SGK mevzuatı yönünden de meslektaşlarımız sorumluluk altındadırlar. SGK tarafından üyelerimize yönelik bu toplantıda karşılaşabileceğimiz olası sorunlar ve çözümleri hakkında yol gösterici hukuki bilgileri edineneceğimiz gibi, sağlık hizmet sunumunun ve finansmanının yapısı ile işleyişi hakkında detaylı bilgi sahibi olacağız. Tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

BAŞMÜFETTİŞ BİLGİLENDİRDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başmüfettişi Leyla Kirazoğlu Salık, Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nın 2017 Çalışma Plan ve Programına göre ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’, ‘Sağlık Uygulama Tebliği’, ‘Sağlık Hizmet Sunucularından Hizmet Alım Sözleşmeleri ve Protokolleri’ ile ‘SGK ve Sağlık Hizmet Sunucuları arasında hukuki ilişki ve sağlık personelinin hukuki sorumlulukları’ konularında eczacılara yönelik bilgilendirme yaptı.

Toplantıya katılan eczacılar, SGK mevzuatı ve protokollerle ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek çözümü konularında bilgi sahibi oldular.

Başa dön tuşu