VALİLİK

VALİ DEMİRTAŞ FİRMA YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Yumurtalık ilçesi Emba Elektrik Üretim A.Ş. toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut ile yerli ve yabancı firma yetkilileri katıldı.

 

1320 MW kurulu güce sahip, yılda 10.5 milyar KWh elektrik üretecek Emba Hunutlu Termik Santrali inşaatında gelinen aşamanın detayları ile alındığı toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş;  kazı, dolgu, yol ve altyapı çalışmaları tamamlanan santralin faaliyete geçmesiyle başta Adana olmak üzere, bölge ekonomisine ve ülkenin kalkınmasına büyük katkılar sağlanacağını kaydetti.

 

Yumurtalık bölgesinin tarihine ve doğal güzelliklerine zarar vermeden, en son teknolojiye uygun inşa edilen santralin çevre dostu olacağını belirten Vali Demirtaş; soğutma boruları döşenen ve fore kazık faaliyetlerine başlanan santralin bir an önce işlerlik kazanması için iş birliği içinde çalışmanın önemine değindi.

 

Toplantının ardından Vali Demirtaş ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun firma yetkilileriyle beraber termik santralin inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Başa dön tuşu