GENEL

SAKA ve BTÜ İNAK Bin Kitap Toplayarak Yakapınar İlkokulu’na Bağışladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ülkenin geleceğinin inşasında rol alacak akademisyenleri, alanında uzman tecrübeli akademisyenlerle buluşturmak ve genç nesilleri akademik camiaya kazandırarak ülkenin çağdaş muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak vizyona ve cesarete sahip kadroları yetiştirme azmiyle hareket ettiklerini ifade eden Stratejist ve Akademisyenler Derneği Genel Başkanı Dr. Berat Akıncı, üniversitelerin kronik sorunlarının tespiti ile etkili çözümleri noktasında çok yönlü perspektif sunma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

 

“Bir Kitap Bir Çocuk Bir Çocuk Bin Umut-Haydi Bir Kitapta Sen Bağışla.”

SAKA’nın bu amaçlar doğrultusunda birçok sosyal faaliyetleri desteklediğini belirten Genel Başkan Dr. Akıncı, çeşitli STK’lar ile çok yönlü faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda “Bir Kitap Bir Çocuk Bir Çocuk Bin Umut-Haydi Bir Kitapta Sen Bağışla” sloganıyla kitap toplama kampanyası başlattıklarını açıklayan Dr. Akıncı; “İnsanların bilgiye ulaşmasındaki en önemli araç olan kitapları, geleceğimizin teminatı olan gençlere ulaştırma amacıyla Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi’nde BTÜ ÜNİAK gençliği ile birlikte 1000 kitap toplayarak Yakapınar İlkokuluna bağışladık.” dedi

 

“Her Şey Çocuklarımız ve Gençlerimiz İçin.”

Kampanya ile ilgili bilgi aktaran SAKA Genel Başkanı Dr. Akıncı şunları kaydetti;

“Okulun yeni yapılan kütüphanesine çocuklarımızın seviyesine uygun kitap tedariki sayesinde en kolay ve en etkili öğrenme yolu olan okumanın alt yapısı oluşturulmuştur. Zira insan okuma vasıtasıyla bilgilerin 60'ını edinir, öğrenir, aklında tutar. Okuma alışkanlığı gelişmiş ve bu vasıtasıyla bilgi ve kültür seviyesi ileri toplumların elde ettiği avantajlar ve dünyada edindiği konum herkesin gözü önündedir. Kitap okumak her şeyden önce kişinin düşünce gücünü artıracak, düşünce ufkunu genişletecek, görüş açısını genişletecek, bilgi ve kültürünü artıracak, olayları inceleme ve sorgulama yeteneği kazandıracak, kendine güvenini artıracak ve hayal gücü kazandıracaktır. Aslında bir kişinin kitap okuması, o kişinin sadece kendisine fayda sağlamaz. Kişinin okuması, onu daha fazla okumaya sevk edecek, topluma daha faydalı işler yapma ve topluma ışık tutma, onu aydınlatma gibi çalışmalara sevk edecektir. Bu da topluma fayda olarak dönecektir kuşkusuz. Stratejist ve Akademisyenler Derneği olarak bu projede aktif görev alan BTÜ ÜNİAK gençliğine, Yakapınar İlkokul Müdürü İsmail Serdar Uludağ ve bu projenin gerçekleşmesi noktasında hassas yaklaşımlarından dolayı Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’a çok teşekkür ederiz. Asımın neslini yaratma adına üniversite öğrenimine devam eden gençlerimizin, ilkokul da eğitim ve öğretimine devam eden kardeşlerine yönelik bu desteklerini takdirle karşılıyor, gelecek adına umutlarımızın bir kez daha yeşerdiğini belirtmek isteriz. Her şey çocuklarımız ve gençlerimiz için. Çünkü Onlar bizim geleceğimiz.”

Başa dön tuşu