GENEL

Ne kadarlık icra borcu silinecek? İcra borçları düzenlemesinden kimler yararlanacak? İcralara af geldi mi?

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra borcu olan vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. İcra takibine düşen 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini duyuran Erdoğan, kritik tarihi de paylaştı. İcra borcu tasfiyesi 15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış olan borçları kapsayacak.

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra borcu olan vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. İcra takibine düşen 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini duyuran Erdoğan, kritik tarihi de paylaştı. İcra borcu tasfiyesi 15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış olan borçları kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış olan 2 bin lira ve altındaki alacaklar gider gösterilerek vergiden düşürülecek ve tasfiye edilecek. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki, icra borçları silinecek mi? İcra borcu düzenlemesinden kimler yararlanacak? İcralara af mı geldi? İcra affı kimleri kapsayacak? İşte tüm merak edilenler…

İCRA BORÇLARI TASFİYE EDİLECEK

Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren icra affı ile ilgili önemli detaylar paylaştı. Vatandaşların icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini aktaran Erdoğan, konuyla ilgili tüm detayları paylaştı.

NE KADARLIK İCRA BORCU SİLİNECEK?

İcra affı ile ilgili önemli detaylar paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altı alacakların vergiden düşmesi ve tasfiyesinin sağlanacağını söyledi. Bu kapsamda 10 milyon dosya ve 5,5 milyon kişi icra yükünden kurtulmuş olacak.

EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Açıklamasının devamında varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan alacakların da bu düzenlemeye dahil olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düzenleme ile yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşın icra takibinden kurtulmuş olacağını sözlerine ekledi. Söz konusu kararın yasal düzenleme boyutu için ise Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte tüm adımların atılacağını belirtti.

Başa dön tuşu