GENEL

Almanya’da gaz krizi soğuk duş etkisi yarattı! Mecazi değil gerçek

Rusya'nın Avrupa'ya uyguladığı gaz kesintileri Almanya'da kelimenin tam anlamı ile soğuk duş etkisi yarattı. Özellikle Almanya'nın Hannover kentinde doğalgaz krizi sebebiyle kamu binalarından ısıtma kapatıldı ve soğuk duş uygulaması başladı.

Rusya Geçtiğimiz günlerde bakım ve onarım çalışmalarını gerekçe göstererek Avrupa’ya verdiği gazı önemli ölçüde azaltmıştı. Gaz krizinden en çok etkilenen ülkelerden biri Almanya oldu. Rusya’nın bazı önemli ölçüde kesmesi ile birlikte Hannover kentinde sıcak su kapatıldı.

KAMU BİNALARINDA SICAK SU KAPATILDI

Almanya’nın kuzeyinde bulunan Hannover kentinde belediye kararı ile enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, Yüzme havuzları, Spor salonları ve spor salonlarındaki tuşlarda sıcak su kapatıldı. Ayrıca enerji tasarrufu sağlamak için halka açık çeşmelerinde kapatıldığı öğrenilirken Belediye binası ve müzeler gibi büyük yerlerde ise Artık gece ışıkları yakılmayacak.

GAZ KITLIĞINA TEPKİ VERMEK İSTİYORLAR

Almanya’nın Fenerbahçe semti belediye başkanı Belit onay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada amaçlarının büyük şehirler için önemli bir zorluk teşkil edecek olan gaz kıtlığına tepki vermek olduğunu söyledi. Enerji tüketiminin %5 azaltmayı hedeflediklerini belirten Onay, Isıtma için de aynı kuralların geçerli olduğunu söyledim hatta ülkede Nisan ayından Eylül ayına kadar Kamu binalarında ısıtma yapılmayacağını belirten onay, odası sıcaklıklarının yılın Geri kalanın kesiminde de maksimum 20 derece olacağını ifade etti.

ENERJİ FATURALARINA EK ÜCRETLER GELECEK

Ayrıca Rusya’nın gaz arzını azaltması ile birlikte Almanlara yeni gaz önlemlerine hazır olmaları söylendi. Onun yanında enerji faturalarına ek ücretler de eklenecek.

Diğer yandan Avrupa Birliği Rusya’nın gaz transferini sınırlaması ile birlikte bu kış Rus gazına olan talebin yüzde 15 oranında düşürülmesini kabul etti.

Başa dön tuşu