GENEL

ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz ayı ABD enflasyon verisi açıklandı mı?

ABD enflasyon verisi için tüm gözler gelecek açıklamaya çevrildi. ABD enflasyon oranı verisinin açıklanacağı saat merak konusu oldu. Küresel piyasaların gözünü çevirdiği enflasyon verisiyle ilgili geçtiğimiz günlerde beklenti anketi yapılmış ve Temmuz ayı için enflasyonda sert bir düşüş beklentisi olduğu görülmüştü. Şimdi tüm gözler ABD’nin 10 Ağustos 2022 enflasyon oranına çevrildi.

ABD enflasyon verisi için tüm gözler gelecek açıklamaya çevrildi. ABD enflasyon oranı verisinin açıklanacağı saat merak konusu oldu. Küresel piyasaların gözünü çevirdiği enflasyon verisiyle ilgili geçtiğimiz günlerde beklenti anketi yapılmış ve Temmuz ayı için enflasyonda sert bir düşüş beklentisi olduğu görülmüştü. Şimdi tüm gözler ABD’nin 10 Ağustos 2022 enflasyon oranına çevrildi. ABD’nin enflasyon oranı verisiyle ilgili gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. Büyük bir merakla beklenen enflasyon verisiyle ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak. 10 Ağustos 2022 ABD enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? ABD enflasyon oranı verisi açıklandı mı? Temmuz ayı ABD enflasyon verisi bugün mü açıklanacak? İşte tüm merak edilenler…

ABD ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon oranı verisi ile ilgili küresel piyasaların gözü bugün yapılacak açıklamaya çevrildi. ABD’nin Temmuz ayı enflasyon beklentisi ile ilgili günler öncesinde yapılan anketlerde enflasyon beklentisinde büyük bir düşüş görülmüştü. New York Fed, Temmuz ayı Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarını yayımladı ve anket sonuçlarına göre enflasyon beklentisinde keskin bir düşüş görüldü. ABD Temmuz ayı tüketici enflasyon oranları 10 Ağustos 2022 Çarşamba (bugün) açıklanacak.

ENFLASYON ZİRVEYE ÇIKMIŞTI

ABD’nin geçtiğimiz ay açıklanan verilerine göre, TÜFE, Haziran ayında aylık yüzde 1,3 artmış, yıllık yüzde 9,1 ile 1981 yılının Kasım ayından bu yana en hızlı artışını kaydetmişti. Ülkede enflasyon yükseliş eğilimini sürdürürken tekrar 41 yılın zirvesine çıkmıştı. ABD Merkez Bankası FED ise Temmuz ayı toplantısında Haziran ayında olduğu gibi 75 baz puanlık faiz artışına gitmişti. Bu kapsamda FED, enflasyonu yüzde 2 hedefine çekmek için Mart ayından bu yana toplam 225 baz puan artış yaptı.

Başa dön tuşu