GENEL

Sanayicimizin ara eleman ihtiyacına çözüm sunuyoruz

Adana sanayisi, istihdam, ara eleman ihtiyacıyla ilgili sorunların ele alındığı ziyarette; konuklarına organize sanayi bölgesi hakkında bilgi veren Başkan Sütcü, AOSB’nin Türkiye’deki 300’ün üzerinde sanayi bölgesi arasında ilk 5’te yer aldığını söyledi. 

 

Başkan Sütcü, Güney’in sanayi üssü konumundaki AOSB’nin, 500’e yakın sanayi kuruluşu ve yıllık 1 milyar doların üzerindeki ihracatıyla Türkiye ekonomisine güç verdiğine dikkat çekti. 

 

Başkan Sütcü, başta tekstil olmak üzere; gıda, makina, mobilya, ahşap, metal gibi birçok sektörden işletmenin faaliyet gösterdiği AOSB’nin sunduğu avantajlar, tamamlanan alt ve üstyapısı ile yatırımcıların ilgi odağı olduğuna işaret etti. 

 

Sanayicilerin ara eleman ihtiyacıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Sütcü, sanayicilerin kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde, Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu sayesinde bu sorunu Adana özelinde önemli ölçüde çözüme kavuşturduklarını dile getirdi. 

 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak da, işveren ve işçi arasında köprü vazifesi gören bir kurum olduklarını ifade ederek, istihdam seferberliği kapsamında gerçekleştirdikleri projeler konusunda bilgi verdi.

Başa dön tuşu