GENEL

Resmi açıklama yapıldı! 18-34 yaş arası herkese geri ödemesiz 8 bin lira veriliyor, yaş detayı önemli

Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 18-34 yaş arası gençler için hem geri ödemesiz nakit destek hem de iş imkanı duyurusu yaptı. Eğitim alıp kendini geliştirmek isteyen, Kendi işini kurmak isteyen herkes başvuru yapabiliyor. Başvurular ay sonuna kadar devam edecek. proje kapsamında yaş şartı bulunuyor. Başvuru şartları ve detaylar haberimizin devamında…

Resmi açıklama yapıldı! 18-34 yaş arası herkese geri ödemesiz 8 bin lira veriliyor, yaş detayı önemli. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı milyonlarca gence iş kapısı açmaya hazırlanıyor. Bakanlık bünyesinde başlatılan yeni proje kapsamında gençleri hem iş imkanı sağlanacak hem de nakit para verilecek. Yaş şartına uygun olan gençler başvuru yapmaları halinde 8000 TL’ye Varan geri ödemesiz nakit para imkanından faydalanacak. Üstelik proje kapsamında eğitimini tamamlayan ve başarılı olan gençlere iş kapısı da açılacak. Üretim sürecine katılımını destekleme projesi kapsamında birçok sektörde eğitimler verilecek. Mobilya, gıda, Tekstil, Makine ve Kimya bu sektörler arasında sadece bazıları.

Ayrıca organize sanayi bölgesinde imalat sektöründe bulunan işletmeler ve projeyi destekliyor. Bakanlık sadece gençlere değil aynı zamanda proje kapsamında gençlere istihdam etmek isteyen firmalara da bazı şartlar getiriyor. Öncelikle Organize Sanayi bölgelerinde faaliyet göstermek, 50 ile 249 arasında çalışana sahip olmak, işletmelerin sigorta primi ya da vergi borcu bulunmaması gibi şartlar aranıyor.

YAŞ ŞARTI BULUNUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından istenen koşullara uygun olan firmalar projeye katılabilirken en fazla 15 katılımcı talebinde bulunabiliyor. Firmalar İŞKUR’a kaydı bulunan ve işsiz olan kişiler arasından tercihte bulunmak zorunda. Ayrıca bu firmalara başvuru yapacak kişilerin işverenin 1. dereceden akrabası ya da eşi olmaması da Bakanlığın istediği şartlar arasında yer alıyor. Yabancı uyruklu kişiler de proje kapsamında başvuru yapabiliyor. Ancak yabancılardan T.C. kimlik numarasına sahip olunması şartı aranıyor. Programa başvuru yapacak olan kişiler önceki son 3 ayda uzun vadeli sigorta kolları kapsamında çalışmamış olmalı.

8000 TL GERİ ÖDEMESİZ NAKİT DESTEK SAĞLANACAK

Program 12 aylık bir dönemi kapsıyor. Bu süreçte belirli şartları Taşıyan adaylar ve işyerleri arasında sözleşme yapılacak. Ayrıca başvuru yapacak adayların açık öğretim harici öğrenci olmamaları şarkı davranıyor. Devlet başvuru daha sonraki 3 aydan itibaren iş yerine prim ve vergi desteği sağlarken başvuru yapan adaylar için de 8 bin TL’ye Varan geri ödemesiz nakit destek imkanı sağlanacak. projenin açılışı geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Bursa’da gerçekleştirildi. Bakan Bilgin, burada yaptığı açıklamada Program kapsamında 50000 yeni istihdam hedeflediklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, programın amacının sadece gençlere istihdam etmek olmadığını belirterek aynı zamanda Türkiye’nin iş gücü açığını kapatmak ve sanayi üretim gücünü de katarak tamamlamak olduğunu ifade etti. Program kapsamında sanayide yetişmiş işgücü sağlanacak.

Başa dön tuşu