GENEL

Meclis açılmadan tekrar kapandı! Sağlık çalışanları için olağanüstü toplantı kararı alan TBMM’de yeterli sayıya ulaşılamadı

TBMM Genel Kuruşu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısıyla sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek üzere 1 Ağustos 2022 tarihi için olağanüstü toplantı kararı almıştı. Bugün yapılması beklenen görüşme yeterli sayıya ulaşılamadığı için gerçekleştirilemedi. AK Parti ve MHP, CHP’nin şov yaptığını belirterek görüşmeyi reddetti. HDP’nin de katılmama kararıyla olağanüstü toplantı için yeterli vekil sayısına ulaşılamadı ve CHP’nin çağrısı düştü.

TBMM Genel Kuruşu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısıyla sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek üzere 1 Ağustos 2022 tarihi için olağanüstü toplantı kararı almıştı. Bugün yapılması beklenen görüşme yeterli sayıya ulaşılamadığı için gerçekleştirilemedi. AK Parti ve MHP, CHP’nin şov yaptığını belirterek görüşmeyi reddetti. HDP’nin de katılmama kararıyla olağanüstü toplantı için yeterli vekil sayısına ulaşılamadı ve CHP’nin çağrısı düştü. Gözler bugün yapılacak olağanüstü toplantıya çevrilirken sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek üzere yapılması beklenen olağanüstü toplantı gerçekleştirilemedi. CHP, sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek için TBMM Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Meclis’in 1 Ağustos 2022 (bugün) sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek üzere olağanüstü toplanması beklenirken toplantı için yeterli vekil sayısına ulaşılamadığı için toplantı gerçekleştirilmedi. Meclis, açılmadan kapanırken CHP’nin çağrısı da düşmüş oldu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET GÖRÜŞÜLECEKTİ

CHP, son dönemde artış gösteren sağlık çalışanlarına şiddeti görüşmek üzere TBMM Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP’nin çağrısının ardından gözler 1 Ağustos 2022 tarihine çevrildi. Bugün yapılması beklenen görüşme gerçekleştirilemedi. AK Parti ve MHP, CHP’nin şov yaptığını belirterek toplantıya katılmama kararı aldı. Toplantıya katılmama kararı alan bir diğer siyasi parti ise HDP oldu. AK Parti, MHP ve HDP’nin toplantıya katılmaması sonucunda olağanüstü toplantı için yeterli vekil sayısına ulaşılamadı ve CHP’nin çağrısı da düşmüş oldu.

MECLİS 1 EKİM’DE TOPLANACAK

Toplantı için yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Meclis’in daha önce açıklanan tarih olan 1 Ekim 2022 tarihinde toplanacağı bilgisi paylaşıldı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Toplantının gerçekleştirilememesi sonrasında gözler CHP’ye çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sağlıkta şiddetin Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu söyledi ve bu sorunu çözecek olan organın da Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirtti. TBMM’yi bu acı olayları engellemek açısından göreve davet ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘CHP olarak, İYİ Parti olarak, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum; AK Parti ve MHP gelmedi. Bundan sonra olacak olan tüm negatif olayların sorumlusu onlardır.’ dedi.

 

Başa dön tuşu