SPOR

TÜGVA Adana’dan Muhteşem Karate Şampiyonası

5 Ocak Adana'nın kurtuluşu sebebiyle Adana Valiliğinin himayelerinde TÜGVA Adana tarafından 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonunda Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Karate Fedarasyonu başkanı Esat Delihasan, TÜGVA Genel Başkan yrd. Mehmet Emin Özkaya, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alper Boydak, İl Milli Eğitim Müdürü Turak Akpınar ve sporcu ailelerinin katılımlarıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
 
İki gün boyunca süren şampiyonada kata ve kumiteler çekişmeli bir şekilde geçti. Müsabakaların ikinci gününde seromoni ve mehteran gösterisi düzenlendi.
 
Açılış konuşmasında TÜGVA Adana il temsilcisi Ahmet Abdullah Sezen yaptığı konuşmada "Peyami Safa'nın bir sözü var; spora vereceğiniz mana, gençliğe vereceğiniz mananın öz kardeşidir. Bizim kadim medeniyetimizin değerleri vardır Adalet, iyilik, özgürlük, ahlak, birlik gibi değerler. Bu değerlerimizi dünyada yeniden ihya ve inşaa edebilmek için sporu çok önemli bir araç olarak görüyoruz. Bugün bu değerlerimizden en önemlilerinden birlik, bir olma düşüncesi işte bugün burada çok farklı yaş kategorilerinden, çok farklı şehirlerden genç kardeşlerimiz buradalar. İnşallah TÜGVA Adana 5 Ocak karate şampiyonamızı gelecek yıllarda da yaparak geleneksel hale getireceğiz. Bu sayede bir nebzede olsun spor ile gençlerimizin, bugünlerimizin ve yarınlarımızın kötü alışkanlıklara evrilmesinin önüne geçmiş olacağız." açıklamalarında bulundu.
 
Müsabakalar dereceye giren karatecilere Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından madalyalarının takdim edilmesiyle son buldu.

 

Başa dön tuşu