BÜYÜKŞEHİR

Çiçek Kent Adana”nın fotoğrafları sanatseverlerle buluştu

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiye; Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri Haluk Uygur, Tansu Hastürk, Mehmet Dilci ve Hanife Uygur, Anemon Ajans Başkanı Çağrı Özlü ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Anemon Ajans’ın katkılarıyla hazırlanan sergide yer alan eserler, büyük beğeni topladı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam’ın Çiçekli köyünde 32 çiftçinin dahil olduğu, 150 dekarda yürütülen proje kapsamında yetiştirilen 7 türdeki 35 çeşit çiçeğin, Hollanda Çiçek Borsası’nda “Adana Flora” markasıyla satışa sunulduğunu belirtti. Çiçek üretimi ile insanlara ekmek kapısı açıldığını ifade eden Sözlü, “Bu proje ile Adana’mızın kalkınması için bir katkı koyduk. Bu projenin sahibi, Deli Çay bölgesinin köylüleri çiftçileridir. Bütün çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Bu çiçeklerden güzel eserler çıkartan değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Başa dön tuşu