GENEL

14 GENÇ HUKUKÇU TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törene Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Nevzat Elçi, Av. Mert Kuşdemir, ruhsat alan genç hukukçuların ailesi, avukatlar ve sevenleri katıldılar.

 

Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş tarafından toplu halde meslek yemini eden ; Ayfer Arslanbaş, Rabia Kuş, Hasan Can Eser, Üzeyir Dönmez, Ceren Olpak, Mehmet Filiz, Eda Solak, Bilal Bayraktar, Burak Doğru, Hatice Eda Çavdır, Dilara Özyiğit, Yasin Arlı, Elife Nur Kavut ve Arife Ak avukatlık mesleğine adım attılar.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsatı takdim ederken, genç meslektaşlarını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

 

Av. Küçük yaptığı konuşmada “Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta aileleri olmak üzere kendilerine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büro avukatlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

 

Av. Veli Küçük, Adana Barosunun 2700’ü bulan avukat sayısı ile Cumhuriyetimize, laikliğe, Atatürk ilke ve ınkılaplarına, hukuk devleti kavramına, hak ve özgürlüklere, demokrasiye bağlı kalmasıyla her zaman öncü olduklarını ifade etti.

 

Av. Küçük, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede toplumsal ayrışmanın son bulduğu, kucaklaşmanın en üst seviyede yaşanacağı bir yıl diledi.

 

Yeni yılda da insan yaşamının olduğu her yerde olmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yaşanan Akademisyen Ceren Damar’ a yönelik hunhar saldırıyı da kınadı.

 

Genç hukukçulara ; Av. Yılmaz Özkıral, Av. Fikret Adamhasan, Av. Ertuğrul Doğaner, Av. Lokman Hakim Temur, Av. Vecih Yamanyılmaz, Av. Ferhat Aladağ, Av. Veysel Emre Gelibolu, Av. Tolga Çökdü, Av. Müslüm Susar, Av. Mustafa Tolay, Av.Bilal Yetiş, Av. Mert Işık, Av. Timur Ortatepe ve Av. Emin Coşkun cübbelerini giydirdi.

Başa dön tuşu