ÜNİVERSİTE

14 MART TIP BAYRAMI BALCALI’DA ÇEŞİTLİ TÖRENLERLE KUTLANDI

İkinci tören ise Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törene  Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan,  Rektör Danışmanı Prof.Dr. Metin Yavuz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ufuk Mete, Prof Dr. Tunay Sarpel, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Akademisyen Hekimler, diğer sağlık çalışanları ile Tıp Fakültesi Öğrencileri katıldı.

 

Törende ilk olarak konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran Doktorluk mesleğinin nasıl zor şartlarda yapıldığını anlattı. Doran, Hekimlİğin yaz kış demeden hangi şartlarda olursa olsun hiçbir ayrım da yapmadan görevlerini yerine getiren son derece kutsal bir meslek gurubu olduğunun da altını çizerek, zorlaşan mesleki şartlardan ötürü 14 Martları her yıl biraz daha buruk olarak kutladıklarına dikkati çekti. Doran Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ayakta kalacağına vurgu yaparak bu amaçla Afrin’de görev yapan askerlimiz içinde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise Türk Hekimliğinin tarihçesi hakkında törene katılanları bilgilendirdi. Özbarlas bu kutsal görevin tarihçesinde son derece önemli olayların yattığını bu çerçevede Hekimlik tarihini bilmeden mesleği anlamanın mümkün olamayacağına işaret etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken hekimleri hiçbir şekilde yanından ayırmadığına dikkati çeken Özbarlas, bu anlamda Ayatürk’ün hekimlerin mesleki öngörülerini de dikkate alarak kurtuluş mücadelesinde onlara çeşitli görevler verdiğini dile getirdi.

 

Özbarlas’ın konuşmasının ardından 14 Mart Tıp Bayramı’nın anlamına ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek geldi.  Sayek katılımcılara “gelecekte iyi hekimlik” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Sayek’e konuşmasının ardından teşekkür plaketi verildi

Başa dön tuşu