GENEL

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GÜREŞ MÜSABAKASI DÜZENLENDİ

Ceyhan kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Vatandaşlar ile sporcuları selamlayan Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak, anlamlı bir günde ata sporumuz güreş için müsabaka düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Başkan Boydak, “Sevgili sporseverler geleceğimizin teminatı sporcu gençler hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2 yıl önce bir işgal girişimi olan 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. 15 Temmuz etkinlikleri dolayısıyla birçok dalda etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerden bir tanesi de bugünkü güreş müsabakası. Aynı zamanda etkinliklerle birlikte de gençlerimizi spora yönlendirerek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Başkan Boydak, hain darbe girişimiyle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle Anadolu’ya 1071’de giren Sultan Alparslan’dan bugüne kadar başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Onların kanlarıyla, onların verdikleri canlarla, fedakârlıklarla bu memleket ayakta duruyor. 100 yıl önce Çanakkale’yi geçemedikleri gibi 15 Temmuz 2016’da da milletin sokaklara dökülmesiyle yine Türkiye’yi müstemleke haline getiremediler.”

 

Etkinliğin sonunda Başkan Boydak, “Doğal olarak yenmek varsa da yenilmekte var. Birçok Türkiye şampiyonları da yenilerek başlamıştır. Onun için çalışmaya devam” ifadelerini kullandı. Ardından güreşte mücadele eden çocuklara ve gençlere madalyalar verdi.

Başa dön tuşu