SANAT

2. ORHAN KEMAL EDEBİYAT FESTİVALİ BAŞLADI

 Coşkulu anlara sahne olan festivalin ilk günü yazar ve sanatçı akınına sahne olurken 60 kadar yazar ve şair okurlarıyla buluştu. Festivalde Orhan Kemal Roman Ödüllü Kitap Kapaklarının Sergisi, Varlık Dergilerinin Özel Sayılarının Sergisi, Yaşar Kemal’den Muzaffer İzgü’ye Mozaik Resim Sergisinin açılışını yapan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Biz hemşehrilerimize Çukurova'yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapacağımıza söz verdik. Bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Adana,  Çukurova Belediyesi ile kültür ve sanata doyuyor" dedi.

 

FESTİVAL COŞKULU ANLARA SAHNE OLDU

Çukurova Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Orhan Kemal Edebiyat Festivali'nin ilk günü yazar-sanatçı akınına sahne oldu. Festivalde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antakya, Antalya, Mersin, Tarsus ve Mut’tan 60 kadar yazar ve şair okurlarıyla buluştu. Türkiye’nin birçok yerinden onlarca ismin yer aldığı 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne Çukurova ve Mersin üniversiteleri ile lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri de katıldı. Festivalde Orhan Kemal Roman Ödüllü Kitap Kapaklarının Sergisi, Varlık Dergilerinin Özel Sayılarının Sergisi, Yaşar Kemal’den Muzaffer İzgü’ye Mozaik Resim Sergisi olmak üzere üç sergi birden açıldı.

 

"ADANA SANATA DOYMAYA DEVAM EDECEK"

Sergilerin açılışını yapan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Orhan Kemal Edebiyat Festivalinin 2.'sini gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Adana 17 – 18 Şubat’ta edebiyat ve sanatla yatıp sanat ve edebiyatla uyanacağı iki gün yaşayacak" diyerek sözlerine başladı. Festivalin Onur Konuğunun edebiyatın Adanalı çınarı Muzaffer İzgü, Onur Kurumunun ise yayın hayatını 84 yıldır sürdürmeyi başaran Varlık dergisi olduğunu aktaran Başkan Soner Çetin, göreve gelmeden önce Çukurova'yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapacaklarının sözünü verdiğini hatırlattı. Sözünü yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Çetin, "Çukurova halkının beklentilerini ben çok iyi biliyorum. Çukurova ilçemizde olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getiriyoruz ancak Çukurova halkını olağan belediyecilik hizmetleriyle mutlu etmek mümkün değil. Biz hemşehrilerimize Çukurova'yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapacağımıza söz verdik. Bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Adana,  Çukurova Belediyesi ile kültür ve sanata doyuyor ve doymaya da devam edecek" dedi.

 

KONFERANS VE GÖSTERİMLERE BÜYÜK İLGİ

Sergideki eserlerin büyük beğeni topladığı festivalde, kitapevleri ve kültür sanat dergilerinin stantları büyük ilgi gördü. Festivale Antakya’dan Mut’a kadar Çukurova genelinden 7 kültür sanat dergisi, Tarsus ve Adana ağırlıklı toplam beş kitabevi katıldı. Eski TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, 'Türkçenin Söz Varlığından Adana'nın Söz Varlığına' adlı söyleşisiyle Türkçe'nin geldiği hali, zenginliğini Adanalılara anlattı. Festival etkinliği, Orhan Kemal'in oğulları Işık Öğütçü ve Nazım Öğütçü'nün, 'Babamız Orhan Kemal' adlı söyleşili gösterimi ile devam etti. Öğütçü kardeşlerin, babaları Orhan Kemal ile ilgili anlattığı anıları izleyiciler büyük bir ilgiyle dinledi. Etkinliğin ilk gününde sahnenin son konuğu ise gazeteci Uğur Mumcu'nun oğlu akademisyen yazar Özgür Mumcu oldu.

 
 
 

Başa dön tuşu