YÜREĞİR

2020 TOKYO OLİMPİYATLARININ YOLU YÜREĞİR’DEN GEÇİYOR

Yüreğir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Şampiyonada Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler mindere çıkacak. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda madalya alan Güreşçilerin yanı sıra, illerinde 1. olan 600’ün üzerinde Güreşçi Olimpiyatlardan sonra ilk defa Adana’da güreş tutacaklardır.

 

Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 4 gün sürecek şampiyonada bir çok ünlü ismin Adana'ya geleceğini belirtti. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın güreşe çok büyük emekleri olduğunu belirterek ''Uluslararası müsabakalarda en fazla madalyayı güreşte alıyoruz. Bizde yerel ile genelin uyumu ile Türkiye Güreş Şampiyonasını 2 sene üst üste Adana'da yapıyoruz. Bölgemizde Dünyanın yakından tanıdığı bir çok sporcu var. Güreşin eski ihtişamlı günlerine dönmesi için çalışıyoruz. 4 gün sürecek müsabakalara bütün Adana'lı vatandaşlarımızı güreşlere davet ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Güreş Federasyonu Başkanı Aydın 2020 Tokyo Olimpiyatlarının yolunun Yüreğir'den geçtiğini ve güreşte yeni kuralların ilk defa bu şampiyonada uygulanacağını belirtti. Türk Güreşine katkılarından dolayı teşekkür eden Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ''Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Geçen yıl da önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Adana güreş için önemli bir il. Adana'da yapılacak olan şampiyonada ilk defa yeni kurallar uygulanacak. Ben güreşe sahip çıkıp desteklediği için Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak Adana'nın bu organizasyonu hak ettiğini belirtti. Güreşe desteklerinden dolayı Yüreğir Belediyesi'ne teşekkür etti.

 

Başa dön tuşu