VALİLİK

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünü büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız bugün; bağımsızlık ve istiklal mücadelemizin dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlandığı gündür.

 

Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemiz, karşılaşılan tüm zorluklara rağmen 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmıştır. Böylelikle ‘‘30 Ağustos Zaferi’’ Türk milletinin istiklal ve istikbalini koruma konusundaki kararlılık sembollerinden biri olarak tarihimize altın harflerle kazınmıştır.

 

Aziz milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği mücadelede kazandığı zaferlerin son halkası olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, Cumhuriyet’in ilanı yolunda atılmış çok önemli bir adımdır. Bu zafer, bize Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık uğrunda hiçbir engel tanımadığını kanıtlayan ve milletimizin bütün umutların tükendiği, yokluk içinde, zor şartlar altındaki bir dönemde dahi mücadele etmekten asla vazgeçmediğini gösterir.

 

Bizler, yüce milletimizin azim ve vatanseverliğiyle dünyadaki birçok mazlum millete örnek teşkil edecek nitelikte olan şanlı kurtuluş tarihimizin ışığında, aziz milletimizin verdiği büyük bağımsızlık mücadelesini en iyi şekilde anlayarak gençlerimize ve gelecek nesillerimize aktarmakla yükümlüyüz.  Bu düşüncenin açtığı yolda bugün ve gelecekte; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşıyarak sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan daha da güçlendirmek amacıyla çalışmaya hiç durmadan devam edeceğiz.

 

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve vatanımız uğruna canını siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı yolunda fedakârca hizmet eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının, milletimizin ve Adanalı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Başa dön tuşu