ÜNİVERSİTE

30. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi Düzenlendi

ÇÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, düzenleme kurulu başkanlarından Prof. Dr. Yaşare Arnas Aktaş, Çağdaş Drama Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

13 Salonda 70 Bildiri Sunumu, 20 Darama Atölyesi, 3 Çağrılı Konuşmacı, 2 Panel Oturumu ve 1 Resim Sergisi Gerçekleştirildi

Düzenleme Kurulu Başkanlarından Prof. Dr. Yaşare Arnas Aktaş 10 aydır bu programa hazırlandıklarını ifade ederek kongrenin düzenlenmesinde katkıları olan isimleri tek tek sahneye çağırarak teşekkür etti. 20 drama atölyesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Aktaş, bu atölyelerde 260 katılımcının kayıt yaptırdığını, 13 salonda 70 bildiri sunumu yanı sıra 3 çağrılı konuşma, 2 panel oturumu ve 1 resim sergisi gerçekleştirildiğini söyledi.  

Çağdaş Drama Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel ise 1985 yılından itibaren gerçekleştirilen Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Seminer ve Kongrelerinin amacının, yaratıcı dramının bir ders ve yöntem olarak yaygınlaşması amacıyla yapılmış çalışmaları ulusal ve uluslararası alan uzmanları ile paylaşmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Adıgüzel Türkiye’de yaratıcı drama alanının hızla gelişmekte, eğitim sistemi içerisinde ve etkisini göstermekte olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kongresi Ana Teması Bu Yıl “Uyum” Olarak Belirlendi

ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay Kongrenin yaratıcı drama çalışmalarının Türkiye’deki eğitim, kültür ve sanat ortamlarında tartışılmaya başlanmasında önemli ivmeler oluşturduğunu ifade ederek yaratıcı drama eğitmenlerini, sanat eğitimcilerini, tiyatrocuları, tiyatro bilimcileri, eğitim bilimciler, yaratıcı drama uygulamaları yapan öğretmenleri, yaratıcı drama alanıyla ilgilenenleri ya da dramaya giriş yapacakları bir araya getirmeyi amaçlayan bu kongrenin alana ilgi duyan herkese ışık tutacağını söyledi.  Prof. Dr. Doğanay, 30. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi’nin ana temasının bu yıl “Uyum” olarak belirlendiğini söyleyerek eğitimde Drama, Yaratıcı Drama veya Drama olarak adlandırılan bu yöntem ve alanın temel çalışmaları arasında yer alan “uyum” çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Çukurova Üniversitesi Akademik Kadrosuyla Çağdaş Türkiye’nin Gelişim Sürecine Önemli Katkılar Sunmaya Devam Ediyor.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, bir taraftan eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken, diğer taraftan da bu tür toplantılarla bilgileri güncellemeye ve bu yolla hizmet kalitelerini artırmaya çalıştıklarını ifade ederek, 53 bin öğrencisi bulunan Çukurova Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Çukurova Üniversitesinin 1973 yılında kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kibar halen 18 fakülte, 3 yüksekokul ve 1 devlet konservatuarında toplam 86 lisans programı, 11 meslek yüksekokulunda ise 85 ön lisans programı bulunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Dört Enstitümüz bünyesinde ise 140 yüksek lisans ve 85 doktora programımızda öğretim sürdürülmektedir. Ayrıca, mevcut 4 olan ingilizce doktora programımıza ilaveten 6 yeni Multidisipliner İngilizce Doktora Programı açılması için çalışmalarımız devam etmekte olup bahar döneminde öğretime başlamayı planlamaktayız. Çukurova Üniversitesi, geçtiğimiz 46 yılda 180 bine ulaşan mezunu, bugün için 2.200’e yaklaşan akademik kadrosu ile çağdaş Türkiye’nin gelişim sürecine önemli katkılar sunmaya devam etmektedir. Çukurova Üniversitesi olarak uzun yıllardır bölgemizin eğitim, bilim, sanat, kültür ve sağlık yükünü taşımaya çalışıyoruz. Bu bakımdan bu alanlarda görev yapmış olan tüm hocalarımıza bir kez de bu vesileyle çok teşekkür ediyorum.”

 

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara mini bir müzik dinletisi sunulmasının ardından kongre sunumları gerçekleştirildi.

Başa dön tuşu