SİYASET

5 Ocak Adanamızın gurur günüdür

Bu mücadele, tarihinin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan milletimizin azmi sayesinde tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen zafere ulaşmış, Anadolu’nun tümüne yayılan bu azimli mücadele ile vatan topraklarımız, 5 Ocak 1922’de ise Adanamız düşman işgalinden kurtarılmıştır.

5 Ocak Adanamızın gurur günüdür. Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla tüm hemşehrilerimin bu şanlı günlerini tebrik ediyorum.

Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan ve kurtuluş mücadelemizi yöneten aynı irade ve ruh 15 Temmuz 2016 gecesi de kendini göstermiş, 15 Temmuz gecesi milletimiz, ecdadından miras ruha yaraşır milli duruş ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli demeden Adana’da ve tüm Türkiye’de sokaklara çıkıp yeni bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Tüm bu kader anları ve dönüm noktaları göstermiştir ki ülkemiz, kadim medeniyetimiz, köklü devlet geleneğimiz-vatan, millet aşkı ve milli-manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı güçlü ve büyük bir ülkedir.

2023, 2053, 2071 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için, Adanamızı daha da kalkındırmak ve geliştirmek için birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde var gücümüzle milletimizden ve hemşehrilerimizden aldığımız destek ve güçle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanları olmak üzere, ülkemiz için canını siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

 

Başa dön tuşu