ÇUKUROVA

5 OCAK MÜCADELENİN VE KURTULUŞUN ADIDIR

“ADANALILAR SONSUZA DEK ONURLANDIRILMIŞTIR”

5 Ocak Adana'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova halkının Kurtuluş Savaşı yıllarında örnek bir mücadele verdiğini, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinde, Adana’nın çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.5 Ocak Adana’nın kurtuluşunu gururla kutladıklarını belirten Çetin," Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ilham kaynağı olan Adana Kurtuluş Savaşı'nın düşünsel aşamasında çok önemli rol oynamıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Adana ziyareti sırasında gerçekleştirdiği diyaloglar sonucunda, Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı vermeye hazır ve azimli olduğu kanaatine varmış, Milli Mücadele gerçekleştirmeye karar vermiştir.

 

Daha sonra dile getirdiği, 'Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' cümlesiyle de, Adanalıları sonsuza dek onurlandırmıştır. 5 Ocak Adana ve Adanalı için sıradan bir tarih değildir. 5 Ocak Adanalılar için mücadelenin ve kurtuluşun adıdır. Şanlı kurtuluş mücadelesi ateşinin Adana’mızda yakılmış olması bizim için ayrıca övünç kaynağıdır. Kurtuluş mücadelemize şöyle bir baktığımızda millet olarak ne kadar zorlu bir sınav verdiğimizi, bu günlerimizi bizlere armağan eden ecdadımıza ne kadar borçlu olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu günleri canları pahasına armağan edenleri saygı ve rahmetle anarken, cumhuriyetimizi ve onun ilkelerini sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurguluyor, kurtuluş gününüzü kutlayarak saygılarımı sunuyorum”

 

YÖRÜK ALİ PAŞA ÇUKUROVA’DA

5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Günü dolayısıyla özel bir program hazırladıklarını ifade eden Başkan Soner Çetin, Adana halkını Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne davet etti. 5 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde Kamuoyunun Yörük Ali Paşa adıyla tanıdığı emekli Tuğgeneral Ali Aydın’ı konuk edeceklerini söyleyen Çetin, “5 Ocak’ı, Adana’nın kurtuluşunu ve o günleri Tuğgeneral Ali Aydın’dan dinleyeceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu