GENEL

6 ROTARY KULÜBÜ ADANA’NIN KURTULUŞUNU KUTLADI

Seyhan Oteli'nde düzenlenen ve büyük ilginin görüldüğü kutlama etkinliğine Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü N. Altan Arslan ve eşi Neslihan Arslan, Adana, Seyhan, Çukurova, Güney, Tepebağ ve 5 Ocak Rotary Kulüplerinin üye ve eşleri ile davetliler katıldı. Açılışın ve yeni üye katılımlarının yapıldığı gecede Ali Merzeci'de günün önemine dair bir sunum yaptı. 
 
Düzenlenen etkinlikte Adana'nın Kurtuluş Günü'nü kutlayan Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2018-2019 Dönem Guvernörü N. Altan Arslan yaptığı konuşmada Rotary'den de bahsetti. ''Uluslararası Rotary, dünyada iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda çalışan iş ve meslek sahibi kişilerin bir araya geldiği gönüllü bir kuruluştur. İki yüzden fazla coğrafyada, 35.000’den fazla kulüpte, 1.2 milyondan fazla üyesi ile dünyamızın çok daha fazla yaşanılabilir bir yer olması için çalışmaktadır. Yaşama geçirdiği proje ve etkinliklerde, öncelikli olarak; barış ve anlaşmazlıkların çözümü, kadın ve çocuk sağlığı, çevre ve temiz su, hastalıklarla mücadele, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınma alanlarına odaklanmaktadır. Tüm dünyada faaliyet gösteren Uluslararası Rotary, toplumun temel unsuru olan insana dokunabilmek, projelerini toplumsal ihtiyaçlara göre belirlemek ve uygulamak amacı ile farklı bölgeler oluşturmuştur. Ülkemizde Rotary kulüpleri üç ayrı bölgede toplanmaktadır; 2430. Bölge bu bölgelerin coğrafi olarak en büyüğü ve çok uluslu olanıdır'' şeklinde konuştu. 
Gecede 5 Ocak Rotary Kulübü ve Seyhan Rotary kulüplerine yeni üye katılımı da yapıldı. Gecede Erhan Uzel Seyhan Rotary Kulübüne, Göktuğ Atıcı'da 5 Ocak Rotary Kulübü'ne üyelikleri kabul edildi. Yapılan törenlerinden ardından geceye konuk konuşmacı olarak katılan Ali Merzeci'nin sunumuna geçildi. 

Başa dön tuşu