YAŞAM

Acemi Gönüllüler işbaşında

Herhangi bir siyasi veya dini bağlantısı bulunmayan, sosyal medya üzerinden kurulan bir yardımlaşma grubu olan "Acemi Gönüllüler" ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına bir tabak daha eklemeyi hedefleyerek hafta sonu sokaklardaydı.

 

"Bir Tabak da Benden" Projesini Her Ay Gerçekleştirecekler.

 

"Bir Tabak da Benden" adlı projeyi hayata geçiren Acemi Gönüllüler önceden adresleri belirlenen 65 aileye, evde yaşayan kişi sayısı göz önünde bulundurularak kızarmış tavuk ikram etti. Acemi Gönüllüler yollara düşüp 65 ihtiyaç sahibi ailenin kapılarını çalarak evde yaşayan kişi sayısına göre ailelerin sofralarına kızarmış tavuk ile misafir oldu. Aileler bu sürpriz ikram karşısında çok mutlu olduklarını belirtirken Acemi Gönüllüler ise bu projeyi gerçekleştirmek istemelerindeki amaçlarını şu şekilde açıkladı;

“Projenin başka kişi ya da gruplarca da yapılmasına vesile olmak, ihtiyaç sahibi ailelerin yan kapı komşuları tarafından desteklenmesini sağlamayı amaçlayarak yola çıktık. Böylece 'Damlaya damlaya iyilik olsun ve minik meleklerin karınları doysun' diyerek sosyal medya üzerinden organize olarak projeyi hayata geçirdik. Acemi Gönüllüler olarak en az ayda bir kere bu projeyi uygulamayı hedefliyoruz. Her ay farklı bir yemek ile ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına misafir olup bir tabak ekleyeceğiz. Bizimle birlikte olmak isteyen gönüllüler sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilirler.”

 

https://www.instagram.com/acemi_gonulluler_adana/?hl=tr

 

https://www.facebook.com/groups/sadeceumut01/

Başa dön tuşu