GENEL

“Acıların Ve Savaşların Son Bulmasını Diliyoruz.”

Birlik, beraberlik ve hoşgörünün sembolü olan bayramların bir araya gelinmesi için bir fırsat olduğunu dile getiren Akıncı mesajında şu görüşlere yer verdi;

 

“Kurban ve Kurban edilmişlere! İnsanlığın tüm hırslarına kurban edilmişlere.  Amişlerin yaşadığı kadar sade bir hayatın verdiği mutluluğun sırrını erişememiş her dinden, dilden ve ırktan insanın kurban ettiği insanlığa…

 

Bu kurban bayramında da bir hayvanı kurban ederek bu ulvi görevi yerine getireceğiz. Ancak bugün geldiğimiz nokta Müslümanların içine düştüğü aciziyetin bir tezahürü. Silkelenmek ve yeniden hızla çalışmak için bir saniye bile vakit yok. Ve şimdi soruyoruz Ey Müslüman “Fe eyne tezhebün” (Tekvir-26).  Bu gidiş nereye diyen ve bizi sürekli uyaran Rabbe (c.c) dönüp mağfiret dilenmeliyiz. Peygamberimiz (s.a.v.) “İlim Çin’ de bile olsa gidip alınız” der. Zira ilim ve fen de geri kalmanın sonuçları güçsüz ve başka güçlere muhtaç bir coğrafya bırakıyor geriye.”  

 

“Maziyi Karanlık Görüp, Gelecekten de Ümitsiz” Değiliz.

“Geniş bir sorgulamaya ihtiyacımız var. Lakin “Maziyi karanlık görüp, gelecekten de ümitsiz” değiliz. Akademik camianın üzerine düşen sorumluluğun bugünlerde katbekat arttığını bilerek azimle çalışmaya devam etmek önce bu aziz Millete sonra tüm insanlığa borcumuzdur. Bugünlerde tüm insanlığın günahları için ‘Kurban’ edilen mazlum ve güçsüz Rohingya Müslümanları için kör ve sağır olan İslam alemini de uyanışa davet ediyoruz.

 

Sorunlar yumağı olmuş Dünya’da bu Kurban Bayramı’nda kestiğimiz kurbanları muhtaçlara ulaştırarak üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmek dileğiyle tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Acıların ve savaşların son bulması ümidiyle tüm halkımıza da esenlikler diliyoruz.”

 

Başa dön tuşu