GENEL

ADANA BAROSU HAYVANLARA EZİYET EDENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyuruları; Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi ve İletişim Fakültesi arasındasi bir alanda hayvansever öğrenciler tarafından ön patileri kesilmiş halde bulunan yavru köpeğin öldürülmesi, ikinci olayda ise, Mersin Anamur'da bir 33. B. 0748 plakalı kamyon arkasına bağlanarak sürüklenen Kangal cinsi köpeğin ölümü ile sonuçlanması için yapıldı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, baro olarak Adana ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun yaşanan hak ihlallerine, insani ve vicdani olguların bir kenara bırakılarak hayvanlara yönelen saldırılara da seyirci kalmayarak, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması, hak ettikleri cezayı almaları noktasında ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hayvan Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Gülşah Görür, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için mevcut 5199 sayılı yasanın yetersiz olduğunu, sahipli ve sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın tüm canlıları koruyan ve cezai yaptırımlar içeren yeni bir yasanın yürürlüğe konulması gerektiğini vurguladı.

Başa dön tuşu