GENEL

ADANA BAROSUNDA RUHSAT HEYECANI VE MUTLULUĞU YAŞANDI

Mahmut Küçükbesleme, Naz Akan, Sultan Atlı ve Kıvanç Kılavuz için Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda ruhsat töreni yapıldı.

Törende konuşan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülke gündemi ve mesleki konularda da değerlendirmelerde bulundu.

Av. Küçük, ruhsat alan meslektaşlarına tavsiyelerini aktardı, avukatlığın kamu mesleği olması yönüyle yurttaşın adalete erişimi ve hak arayışının da temsilcisi olacaklarını ifade etti.

Av. Küçük, şunları söyledi:

 "Sizlerin bu duruma gelmenizde ailelerinizin çok büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Değerli hukukçularımızın aramıza katılmasıyla 'avukatlık ordusunun' çok daha güçleneceğine, avukatlık mesleğine katkı koyacağınıza ve hakkıyla da mesleği ifa edeceğinize inancım tamdır. Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta ailesi olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büroların avukatlarına da ayrı teşekkür ediyorum. Bizler 3 bin yıllık geçmişi ve ülkemizde 112 bin avukatın bulunduğu kutsal bir mesleğin temsilcileriyiz.

Bu meslek sadece adliye koridorlarında, duruşma salonlarında ve dosya kapakları arasında ifa edilecek bir meslek değildir. Bizler, yaşadığmız toplumun tanıklarıyız. Mutlaka empati ile mesleğimizi yürütmeliyiz. Bu başarıya giden yolun en önemli anahtarıdır. Sizlerin meslek etiği ve kurallarına bağlı kalacağınıza inancım tamdır."

"DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ İŞLEMELİDİR"

24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve milletvekili seçimlerinin ardından ülkemizin 95 yıllık Cumhuriyet deneyimlerinin dışına çıkarak tek bir kişinin iradesine bağlı yönetim sistemine geçildiğini belirten Av. Küçük, "Demokratik hukuk devleti işleyişi mutlak suretle sağlanmalıdır. Katılımcı demokrasi işlemelidir. Meclis'te tek parti çoğunluğusağlanmasa da seçmen iradesinin neredeyse tamamının temsil olanağı bulması bana göre seçimlerin en olumlu yanıdır. Çok farklı düşüncelerde de olsa ülkemizin kaderini belirleyecek siyasetçilerimizin bir araya gelecek olacağı seçim olmuştur." diye konuştu.

Son iki yıldır OHAL sürecinde farklı seslerin, muhalif kimliklerin zenginlikler olarak görülmesi gerekirken, cezalandırılma ve  tasfiye yoluna gidilmesinin  korku imparatorluğu yarattığını düşündüğünü belirten Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yeni dönemde bu sıkıntıları yaşamamayı diledi.

"ÇAKICI'YA 'KİŞİYE ÖZEL' UYGULAMA ADALET VE SAĞLIK SKANDALIDIR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Kırıkkale Cezaevinde hükümlü olan Organize suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı’ya, Cumhuriyet Başsavcısının yaklaşımları ve  verilen süresiz sağlık kurulu raporunun "kişiye özel" uygulamayı adalet ve sağlık skandalı olarak nitelendirdi.

Kaynağını anayasadan alan eşitlik ilkesine uymayan, keyfi ve hukuk dışı bir uygulama olduğunu belirten Av. Küçük, "Belki siyasi baskıdır, belki menfaat ilişkisidir, belki korku sonucudur? Belki de başka nedenlerden kaynaklı yaşanmış olabilir. Ama bu durum Türk hukuk tarihinde görülmemiş bir rapordur. 16 ayrı sağlık sebebinden yaşamsal tehlike raporu verilen kişiye, dilediği zaman, dilediği kadar kişiyle görüşebilme imkanı sağlanmasıdır. Bu tam bir skandal rapordur. HSK hemen Cumhuriyet Başsavcısını görevden alarak Ankara'ya normal savcı olarak atadı. Diğer görevliler hakkında da yasal işlem yapıldı. Bu olaya karışanlar hiçbir hukuk devletinde cezasız kalmayacaktır. Bu konunun bizler de takipçisi olacağız. Ülkemiz Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,  öncülüğünde Kurtuluş Savaşı başlatıldığında hukuk devleti olma yönünde tercihini yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman çete devleti olmayacaktır. Bu kararlılığı 80 milyon yurttaşıyla ortaya koyacaktır" dedi.

Törende genç hukukçuların cübbelerini Av. Mehmet Umut Erdem, Av. Zekiye Karaytuğ, Av. Ceyda Yüzçelik ve Av. Hasan Alkan giydirdi.

 

Başa dön tuşu