SİYASET

ADANA; CESARETİ İLE ESARETİ BOZGUNA UĞRATMIŞTIR

Kahraman Adana halkı 97 yıl önce bugün destansı bir direniş örneği göstererek düşman işgalinden kurtulmuştur. Yüreğinde, iman ve vatan aşkını alev alev taşıyan Adanalılar; istiklalini, işgalci çetelerin elinden adeta söküp alarak ayağına vurulan vesayet prangasını tam manasıyla tarumar etmiştir.

97 yıl önce de, yine günümüzde olduğu gibi, kendi güçlerinden şüphe duyan ve karanlık siyasi çıkarlara erişebilmek için insanlık değerlerini hiçe saymaktan çekinmeyen devletler; eşkıyaları adeta bir maşa gibi kullanmaktaydı. Fransa Devleti’nin güdümünde hareket eden Ermeni çeteleri, Adana halkına insanlık onuruna sığmayacak türlü işkenceler uyguluyordu.

Ancak sonuç; işgal altında yaşamaktansa savaşarak şahadete yürümeyi yeğleyen fıtrat; cesareti ile esareti bozguna uğratmıştır. Düşmanın karşısında demirden bir yumruk misali sapasağlam duran Adana Halkı; kurtuluşun, azim ve kararlılığın simgesi olarak tarih sayfalarında hak ettiği yeri bulmuştur. Erkeğinden kadınına, yaşlısından çocuğuna herkes destansı bir müdafaa ifa ederek Adana’yı zulümden ve esaretten kurtarmıştır.

Bu bilinç; 97 yıl önce Adana’da da, Çanakkale Cephesi’nde de, Sakarya Meydan Muharebesinde de gösterilmiştir. 15 Temmuz’da da yine aynı bilinç hâkimdi gelecekte milletimizin güvenliğinin tehdit altında olduğu her noktada bu bilinç yine izhar edilecektir.

Vefakâr Türk Milleti; yüzyılları aşan kutlu bir medeniyetin temsilcisidir. Milletimiz bu bilinç ile engelleri aşmaya ve ilerlemeye devam ediyor. Bizler, geçmişimizden edindiğimiz önemli tecrübeler ışığında geleceğimizi şekillendiriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Adana’mızın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yılını kutluyorum. Muzaffer Komutan Gazi Mustafa Kemal’e, silah arkadaşlarına, kurtuluş mücadelesi sırasında şahadete yürüyen şühedaya ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor kendilerini rahmet ve minnetle yâd ediyorum”.

 

Başa dön tuşu