BÜYÜKŞEHİR

Adana’da içme suyu yüzde 20 ucuzluyor

5 yıllık hizmet döneminde içme suyu tarifelerinde yüzde 30’luk indirim yaptıklarını vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın ülke genelinde en ucuz içme suyu tüketen illerin başında yer almaya devam edeceğini belirtti.
 

Hizmet maratonunda Adana genelinde bin 917 kilometre içme suyu şebekesi tesis eden, cumhuriyet tarihinde ilk kez 218 köyü kaliteli içme suyuna kavuşturan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni hizmet döneminde içme suyu tarifelerinde yüzde 20 ucuzluk sağlayarak dar gelirli hemşehrilerinin güldürmeyi sürdüreceklerini bildirdi. 
 

Başkan Hüseyin Sözlü, “Adanalıların desteğiyle göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana içme suyunda yüzde 30’luk indirim gerçekleştirdik. Türkiye’nin ilk 12 büyükşehir belediyesi arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ olarak en ucuz suyu halkımızın tüketimine sunuyoruz. Allah’ın izniyle, halkımızın desteğiyle 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde de Cumhur İttifakı olarak güven tazeleyerek çıkacağız. Seçimlerden sonra ilk icraat olarak da içme suyu tarifelerinde yüzde 20 ucuzluk sağlayacağız” dedi.
 

Başkan Sözlü, şehit yakınları ve gazilerin içme suyunu ücretsiz tüketmeye devam edeceğini, engelli vatandaşların da içme suyu faturalarını yüzde 50 indirimli ödemeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi. 

Başa dön tuşu