BÜYÜKŞEHİR

Adana’da imar rantını ortadan kaldırdık

“KİMSEYİ EKMEĞİNDEN ETMEYE GELMİYORUZ”

 

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ve Cumhur İttifakı Adayı Yusuf Baş ile birlikte merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde hemşerileri ile buluştu. Kendisinin de bir Huzurevleri Mahallesi sakini olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Cumhur İttifakı Çukurova Belediye Başkan Adayı Yusuf Baş, “Biz Çukurova’ya, Çukurovalılara hizmet etmeye geliyoruz; kimsenin ekmeğiyle oynamaya, kimsenin huzurunu bozmaya değil. Her gün silahların patladığı bir belediye değil sizlerin sorunlarını dinleyen, çözümler üreten bir Belediye olacağız” diyerek hemşerilerinden destek istedi.

 

“DÖNÜŞÜM BİNALARI YIKIP YENİSİNİ YAPMAK DEĞİLDİR”

Kuzey’de yeni bir Adana oluştuğunu, kentte dönüşüme acil ihtiyaç duyulan yerler olduğunu ancak dönüşümün binaları yıkıp yeniden yapmak olmadığını söyleyen Başkan Sözlü, “Türkiye’de yeni imar alanları açmanın çekiciliğine kapılmayan bir büyükşehir belediye başkanı varsa o da sizlerin belediye başkanıdır” diyerek Adana’da bir metrekare dahi tarım arazisini konut arazisine çevirmediklerini ifade etti.

 

“ADANA’DA İMAR RANTI DA İHMALKARLIK DA YASAK”

İkinci beş yıllık hizmet sürecinde Adana’yı daha da ileriye taşıyacağını söyleyen Başkan Sözlü, “Gayemiz şehri büyütmek değil şehrin kalitesini arttırmak. Gayemiz nüfusu arttırmaktan ziyade ‘bu şehir benim şehrim’ diye gurur duyacağımız bir şehri ortaya koymak. Aşağı Seyhan ve Yüreğir’i rehabilite ettiğimiz zaman buna ulaşacağız” dedi. Adana’nın on bin yıllık bir kent olduğunu ifade eden Başkan Sözlü “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Başa dön tuşu