SİYASET

ADANA’DA MAHŞERİ KALABALIK

MİTİNGE CEYHAN BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

 

Adana istasyon Meydanında gerçekleşecek demokrasi şöleni için Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, Ceyhan Ak Parti ilçe başkanı Cemal Saim Çetenak, Ak Parti ilçe teşkilatı ve Ceyhan halkı Cumhuriyet Meydanında toplanarak büyük bir coşku ile Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere yola çıktılar.

Miting konuşmasına “Allah’ına kurban Adana” diyerek başlayan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Cephede, tarlada, ticarette destan yazanların şehri diye nitelendirdiği Adana’yı ve Adana halkını selamladı, samimiyetleri, ahde vefaları ve muhabbetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

ADANA’DA MAHŞERİ KALABALIK

 

Vatandaşlar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakmadı. Şehrin dört bir yanından miting alanına akın eden vatandaşlar alanı hınca hınç doldurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yazın sıcağına kışın soğuğuna aldırmadan milletimizi bağrımıza basıyoruz. Son 4 senede Adana’ya 6 kez geldim. Bizde aşk var, biz size sevdalıyız” ifadelerini kullandı.

 

16 YILDA 41 MİLYAR LİRA YATIRIM

 

“10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce yine burada İstasyon Meydanında size bir söz vermiştim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeri geldi uykumuzdan ve ailemizden feragat ettik ama hamdolsun sizlere verdiğimiz sözleri hayata geçirdik” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki iki yıl içinde Adana’da Karaisalı ve Sarıçam’da 6 bin 252 kişilik yeni yurt binası inşa edeceklerini, 33 bin kişilik stadyumu yakında bitireceklerini, eski Adana stadı yerine 46 bin 316 metrekarelik “millet bahçesini” kazandıracaklarını anlatan Erdoğan, şunları dile getirdi: Şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılarımıza 4,5 katrilyon lira destek verdik. TOKİ kanalı ile Adana’da 16 yılda 17 bin 94 konut hayata geçirdik. 400 yataklı Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 300 yataklı Seyhan Uygulama Hastanesi Adana’ya yaptığımız diğer önemli sağlık merkezleridir.250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi , Seyhan, Yüreğir ve Karataş’ın içinde olduğu 11 adet sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. Gaziantep – Osmaniye, Adana – Mersin hızlı trenini 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Yaklaşık maliyeti 1,2 trilyon olan Çukurova bölgesel havalimanı inşaatı devam ediyor. İrili ufaklı 11 baraj yaptık. Pek çok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan birini de Ceyhan enerji ihtisas bölgesi olarak Adana’da açacağız. Enerji ve sanayide Adana böylece şaha kalkacak. Vakit üretim, bolluk, bereket vaktidir diyoruz.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer  Çelik, “Son 16 yılda hepimiz çok büyük bir yol yürüdük. Türkiye’nin demokrasisini büyüttük, ekonomisini ve özgüvenini büyüttük” dedi.

 

“Bayrağına, ezanına, geçmişine, geleceğine sahip çıkan milletimiz olduğu sürece hiçbir güç bu ülkeye diz çöktüremez” ifadelerini kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Adana’nın bugün bir başka güzel, coşkulu ve heyecanlı olduğunu belirtti.

 

Başa dön tuşu