GENEL

ADANA, ESNAF İFLASLARINDA 5. SIRADA!

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin ürkütücü boyutlarının gün yüzüne çıkmaya başladığını vurguladı. 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Kozan’ın Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi ile Varsaklar Mahallesi Güneri Caddesi’nde esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen Dr. Şevkin, sıra sıra dizilmiş ancak kepenkleri kapalı dükkanları görünce üzüntüsünü gizleyemedi.
 

“VİCDANLARA HAVALE EDİYORUM”
 

CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, Milletvekili Adayı Ertan Karaoğlu ve Milletvekili Aday Adayı Orhan Toklu, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleriyle iki caddedeki esnafı tek tek ziyaret eden, vatandaşlarla da görüşen Dr. Şevkin, “İşsizlikten, ekonomik daralmadan bunalan küçük esnafın kepenk kapatmasına göz yumanları vicdanlara havale ediyorum” dedi.
 

ADANA, 5. SIRADA!
 

Son 2 yılda Türkiye genelinde ilgili bakanlığın da tescil ettiği rakamlara göre kapanan esnaf sayısının 200 bine dayandığını, bu kaygı verici boyutun Adana merkezinde olduğu gibi Kozan başta olmak üzere hemen hemen tüm ilçelere sirayet ettiğini dile getiren Dr. Şevkin, Adana’nın İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’dan sonra kapanan küçük ve orta boy esnaf ve sanayici sıralamasında 5. sırada yer aldığını dile getirdi.
 

AÇANLAR DA SİFTAH YAPAMIYOR!
 

Esnaf ve sanatkarın hükümetin gündeminde yer almamasına tepki gösteren Dr. Şevkin, ekonomideki krizin derinleştiğini, kapısına kilit vuran esnafın hızla arttığını, bunun yanı sıra siftah bile yapamadan dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafın olduğunu kaydetti.
 

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK
 

Kozan’da kepenk indirmiş dükkanlar önünde açıklama yapan, boş dükkanlar önünde daha fazla fotoğraf çektirmeye gönlü razı olmayan Dr. Şevkin, CHP iktidarında esnafa ayrı bir önem verileceğini, ekonominin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta boy esnaf ve sanayici için Esnaf Bakanlığı kurulacağını ifade etti. Yıllar itibariyle Türkiye’de ve Adana’da kapanan esnaf sayısının hızla arttığını, en fazla kepenk indirenlerin ise yoksul mahallelilerin can simidi bakkallar ve büfeciler olduğunu belirtti.
 

İFLASLAR ARTTI
 

2014 yılından 2018 yılının Mart ayına kadar toplamda 430 bin 275 esnafın iflas ettiğine vurgu yapan ve bu durumun görmezden gelinmesine tepki gösteren Dr. Şevkin, “Ekonomik kriz derinleşiyor. Esnaf ve sanatkarlarımız bu durumdan olumsuz etkilenerek kepenk indiriyor. Ekonominin lokomotifi niteliğindeki küçük esnaf ve sanayicimizin çaresizliğine seyirci kalmayacağız. 25 Haziran sabahından itibaren kepenklerin yeniden umuda açılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Başa dön tuşu