SANAT

Adana Film Festivali’nde bir Fransız yapıtı

Fransa'nın David Lynch'i olarak anılabilecek F.J. Ossang'ın zaman-mekan ilişkisinin gerçekliğini yok ettiği filmi 9 Doigts/9 Parmak sersemletici bir zihin yolculuğu kıvamında. Ossang, siyah-beyaz çektiği filminde bavuluyla seyahate çıkan bir adamın arayışını fütüristik ve dışavurumcu öğelerle harmanlayarak beyaz perdeye taşıyor. 30 yıldır sinema sektöründe olgunlaşan F.J. Ossang, Doctor Change ve Dharma Guns filmleriyle de tanınıyor.

 

Pascal Greggory, Damien Bonnard ve Gaspard Ulliel gibi Fransız sinemasının tanıdık isimleri filmin başrollerini paylaşıyor. Ünlü oyuncu Pascal Greggory, Fransız sinemasının birçok usta yönetmeniyle çalıştı. Damien Bonnard, 2016 Cannes Film Festivali’nde ana yarışmada yarışan “Staying Vertical” filmiyle tanınıyor.  Gaspard Ulliel ise “Hannibal Doğuyor”, “Alt Tarafı Dünyanın Sonu” ve “Saint Laurent” gibi filmlerde rol aldı.

 

9 Doigts/9 Parmak’ın dünya festivallerindeki üçüncü durağı 24. Uluslararası Adana Film Festivali olacak. Hakkında “sinemasal bir dada-punk deneyi” yorumları da yapılan filmin ülkemizde de özellikle dışavurumcu film severlerin ilgisini çekeceği bekleniyor.

Başa dön tuşu