SEYHAN

ADANA KARDEŞLİĞİN KENTİ OLMALI

Tarihi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan ve yıkımdan kurtarılarak restorasyonu gerçekleştirilen Musa Balı Konağı ve KUDEP binasının açılışına çok sayıda Adanalı katıldı. Hemşehrilerinin yoğun tezahüratı ve sevgi gösterileri arasında açılışı gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, “Adana'mızı turizmde bir dünya markası yapmak, tarihi değerlerimizi geleceğe aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz. 5 yılda 12 tarihi binamızı restore ettik. Bunların hepsi Adana’nın geçmişini yansıtıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda Tepebağ kazılarını tamamlayıp tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Yapacağımız çalışmalarla Adana’yı ciddi bir turizm kenti haline getireceğiz” dedi.

 

BİZ HER ZAMAN KARDEŞLİĞİ SAVUNACAĞIZ

Çakmak Caddesi’ndeki Ahmet Kalfa Kültür Sokağı’nın açılışına CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık nedeniyle izdihamın yaşandığı açılışta bir yurttaşın afişlerin kesilmesine yönelik sözleri üzerine Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:

“Bizim afişlerimiz rakiplerimiz tarafından kesilerek indirilebilir ama halkın gönlünden bizi indiremezler. Biz hiç bir zaman gerginlikten yana değiliz. Gençlik kollarımızdaki arkadaşlarımı topladım ve onlara da söyledim. Bir tek kişinin burnunun kanaması dahi bizi derinden üzer. Bu demokratik yarıştan biz Adana gibi kardeşlikten sevgiden yana olacağız. Bizleri gerginliğin içerisine çekmek isteyenler bunda başarılı olamayacak. Biz Adana’ya yakışır şekilde rakiplerimize her zaman kardeşçe yaklaşacağız.”

Başkan Zeydan Karalar’ın kardeşlik vurgusu sokağı dolduranlar tarafından büyük alkış aldı. Vatandaşlar hep bir ağızdan , “Bir umudum var, adı Zeydan Karalar” sloganı attı.

Başa dön tuşu