SİYASET

ADANA’NIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ GENÇLERİ

DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Çağrı Bağatur Adana Çiftçiler Birliği'nde Çukurovalı çiftçilere bir araya geldi. Birlik Başkanı Mutlu Doğru'nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Adana Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak, Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Beyarslan ve Adanalı çiftçiler hazır bulundu. Birlik başkanı Mutlu Doğru'dan bölge çiftçisinin sorunları hakkında bilgi alan M. Çağrı Bağatur Adana'nın en önemli değerinin gençleri olduğuna işaret ederek bu değere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

"GENÇLERİMİZE UMUT OLACAĞIZ"
Yerel siyasetin partiler üzerinden değil kişiler üzerinden yapıldığının altını çizen DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bağatur, "Babamın bize vasiyeti vardı; benden sonra siyaset yapmayın diye. Ancak gelinen noktada bizim de bu ateşten gömleği giyme zaruretimiz doğdu. Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki hangi siyasi partiye oy verecek olursa olsun toplumun her kesiminde karamsarlık var. Özellikle gençlerde gelecek adına  bir umutsuzluk, bir çaresizlik var. Bir partinin üyesi ama oy verirken de verdikten sonra da bir şey değişmeyeceğini düşünüyor. Biz bu umudu yeniden yeşertmek için aday olduk. Gençlerimizin geleceğe güvenle bakması için yola çıktık. Dürüst, adil, şeffaf bir belediye yönetimi için Adana ve Adanalıların huzuruna çıktık. Adana'da elimi kesseler mevcut adaylara oy vermem diyen yüzde 12'lik bir kitle ve iyi bir aday çıkarsa oyumu ona veririm diyen yüzde 25'lik bir kitle var. Bu kitlenin oyuna talip olarak aday oldum " dedi.

ADANA'NIN GELECEĞİ TARIMDA
Adana'nın geleceğinin tarımsal üretimde olduğuna dikkati çeken Bağatur, gençlerin tarıma yönelmesini sağlamak gerektiğine işaret etti. Bağatur, "Gençlerin Adana'da kalması, eğitim için gidenlerin geri dönmesi için tarım ağırlıklı teknolojinin hayata geçirilmesi şart. Adana'yı herkes için yaşanabilir bir kent haline getirmek lazım. Adana ve Adanalıyla ilgili yapılabilecek çok şey var. Biz bunları yapabilmek adına yetki istiyoruz. Eğer teveccüh görür kazanırsam bunları yapacağım. Ama yok başka bir aday kazanırsa Adanalıların seçilen belediye başkanına; ya bunlar madem yapılabilir şeyler  o halde sen bunları yap kardeşim demesini amaçlıyorum" ifadelerini kullandı. 
Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru da Bağatur soyisminin Adana'da önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. M. Çağrı Bağatur'a başarı diledi. 

Başa dön tuşu