BÜYÜKŞEHİR

Adana’nın kavşakları ışıl ışıl

Adana’nın simgesi  olan tarihi yapılardan Taşköprü, Büyüksaat, Demirköprü’yü ışıklandırıp bambaşka bir atmosfere büründüren, ana cadde ve bulvarlarını dekoratif ışıklandırmalarla donatarak ışıl ışıl bir görünüme kavuşturan Adana Büyükşehir Belediyesi, led armatür teknolojisini kavşaklara taşıdı. 
Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı, Atatürk Caddesi Sular Kavşağı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini yansıttı. Türk Milleti’nin hafızasında yer edinen Atatürk silüeti, kentin en işlek güzergahına akşam saatlerinde ayrı bir güzellik kattı. 

Benzer çalışma, Başkan Hüseyin Sözlü’nün işgallerden arındırıp, peyzaj sanatlarıyla bezediği Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Sahil Yolu’nda uygulandı. Piknik yapmak, dinlenmek, spor yapmak ve temiz hava almak için gelen onbinlerce Adanalı ile dolup taşan Menderes Sahil Yolu’nun Ali Bozdoğanoğlu Bulvarı ile kesiştiği kavşakta Osmanlı Tuğrası tasvir edildi.  Adana Büyükşehir Belediyesi, görkemli Osmanlı Tuğrası’yla Menderes Sahil Yolu’ndaki kartpostallık  manzaralara bir yenisini daha eklemiş oldu.  

 

Başa dön tuşu