SİYASET

ADANA’YA HİZMET İÇİN KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLUN!

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın koronavirüsle mücadele sürecinde su fiyatlarına indirim, toplu taşıma esnafına mazot, küçük ölçekli çiftçileri nakdi destek yapılması yönündeki bir ay önceki sözlerini sahiplenen Cumhur İttifakı il başkanları ve grup sözcülerinin fırsatçılık yaptığını söyledi. Çelebi, “Siyasi nezaketle bağdaşmayan bu tavır büyük bir ayıptır. Bunun adı fırsatçılıktır” dedi.

“ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR”

Yaptığı yazılı açıklamada koronavirüsle mücadelenin siyaset üstü bir sorun olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Zeydan Karalar başkanlığındaki Adana Büyükşehir Belediyesinin her türlü zorluğa karşın, Adanalıların huzuru, rahatı ve mutluluğu için büyük bir mücadele örneği sergilediğini aktardı.

“ZEYDAN KARALAR BİR AY ÖNCE AÇIKLADI”

Çelebi, Başkan Zeydan Karalar’ın tüketimi artan suya yüzde 30 ile 50 arasında indirim yapma kararını 6 Nisan 2020 tarihinde, toplu taşıma esnafına yakıt desteğini 8 Nisan 2020’de, küçük ölçekli çiftçiye dekar başına hibe desteği verilmesi yönündeki kararını ise 9 Nisan 2020 tarihinde kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

“MECLİS KARARIYLA YAŞAMA GEÇTİ”

Çelebi, “Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar, koronavirüsle mücadele sürecinde zor günler yaşayan esnafımıza ve Adanalılara destek olmak için alınan bu kararların Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilmesinin ardından yaşama geçeceğini açıklamıştı. Cuma günü gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında bu teklifler Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek yaşama geçmiştir. Başkanımız Zeydan Karalar’ın Adanalılara verdiği bu sözlerin gerçekleşmesi için kabul oyu kullanan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BUNUN ADI FIRSATÇILIKTIR!”

Başkan Karalar’ın bir ay önce duyurduğu bu kararların Cumhur İttifakı İl Başkanları ile grup sözcüleri tarafından sahiplenilmeye çalışıldığına işaret eden Çelebi, “Meclis toplantısının hemen ardından Cumhur İttifakı, servise koyduğu basın bültenleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla bu hizmetleri teklif edenin de kabul edenin de kendi grupları olduğu algısını yaratmaya çalışmıştır. Siyasi nezaketle bağdaşmayan bu tavır büyük bir ayıptır. Bunun adı fırsatçılıktır ancak unutulmamalıdır ki, gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” ifadelerini kullandı.

“HİZMET İÇİN, KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLUN”

Çelebi, belediye başkanlığı seçimini kaybeden Cumhur İttifakı grubunun, Meclis toplantılarında belediyenin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayan art niyetli yaklaşımlarla, Başkan Karalar’ın ve belediyenin hizmet üretmesini engellemeye çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:

 “Derdiğimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Yani Adana’ya ve Adanalılara hizmet etmek. Borç batağında devraldığımız Büyükşehir Belediyesi, Zeydan Karalar’ın başkanlığında alınan önlemlerle, bugün çalışanlarına düzenli maaş ödeyip, Adana’ya ve Adanalılara kıt imkanlarla en iyi hizmeti sunmaya çalışıyor. Cumhur ittifakı grubu bu sürece katkı sunmak yerine, belediyeyi çalışamaz hale getirebilmek için popülist bir siyaset anlayışı izliyor. Millet İttifakı grubu olarak bugüne dek yaptığımız gibi bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti her zorluğa göğüs gererek sunacağız. Cumhur İttifakı olarak sizden Adana’ya ve Adanalılara hizmet konusunda köstek olmanızı değil destek olmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu